我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 32 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
10 Like 14 Dislike
悠二上兩星期係你度買左部機gigabyte3080既
呢幾日部機成日個mon斷訊號咁熄左一下
discord又會好似display卡壞左咁花哂mon
同埋個mon黑完著番會轉左default speaker,隻game會卡左係背景開唔番出黎 得番聲
試過播片黑完mon連機都熄唔到 要boot機熄一陣電先開得番
部機冇裝幾多野 係咪應該係hardware問題多
已經更新左displaycard driver
想問下Gigabyte Radeon™ RX 6700 XT EAGLE 12GB GDDR6 砌唔砌到落MATX機箱?
matx箱有大有細,具體邊隻箱
搵左我客服先 我地應該會幫你跟進
你邊隻matx箱
係 不過我應該幫左你了
Tecware Flatline Mini Tempered Glass Micro-ATX
可以
有勞悠二
加呢個
1 x Intel® Core™ i7-12700 BOX 行貨
價錢:$2,670

1 x [8月優惠]Klevv Value Select 16GB (1 x 16GB) DDR4 3200MHz C22 SO-DIMM
價錢:$399

1 x [8月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$848

1 x [8月優惠]ASRock Deskmini B660 WIFI Barebone (送KLEVV So-dimm 16GB 3200一條)
價錢:$1,899

1 x Thermalright AXP90 X47 下吹式散熱器
價錢:$249

1 x [8月優惠]BenQ GW2480 24" IPS Full HD Monitor
價錢:$999

1 x ASRock AX200 M.2 Wi-Fi 套件
價錢:$299

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,443
https://www.faroll.com/customize#MzA0MCw0Mzc4LDQ1OTYsNDY1MCw0OTY0LDUwNzEsNTYxNQ
悠二有冇諗過個網可以睇到人地砌咩機? 出咩list?
屌而家機都著唔到…
開機得rgb著,keyboard同mon都冇著
我可以做d乜
拆條ram落黎重裝?
悠二你快d幫我換機再升級
利申搵左客服 只係發現著唔到機忍唔住上黎求救
即係大多數人出既list之後顯示出黎?
你試下一樣野

熄左機先

之後開機 開機3秒後 再禁多次開機制 睇下部機會唔會自動熄
悠二巴你好,想砌部主要打apex 想穩144fps 同玩下未來3A大作 想用N卡 同收wifi 10000筆直做唔做到 thanks
類似,可以睇到其他人出咩list 用咩組合
一禁就即刻熄左
10000穩240都得啦
塊底板係wifi5唔係wifi6,差小小睇下你介唔介意

1 x AMD Ryzen™ 5 5600X
價錢:$1,419

1 x MSI B550M PRO-VDH WIFI Micro-ATX
價錢:$720

1 x [8月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3600 Mhz C18
價錢:$450

1 x [優惠]Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$769

1 x GALAX GeForce RTX™ 3080 12GB GDDR6X SG (1-Click OC) LHR (可單買或砌機)
價錢:$5,650

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 750W 80 Plus Silver
價錢:$549

1 x Tecware Flatline Mini Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$309

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,095
https://www.faroll.com/customize#MzUwOSwzNzY5LDM3NzgsMzg1Niw1MTk2LDUyODEsNTM1Miw1NTEw
想買NR200P 但係遲啲4系卡會唔會放唔落?
nr200p 330cm卡都放得落.我估應該冇問題
咁的話.都係等我客服覆你.係顯示個part出左事
我度下應唔應該咁做先

要俾d時間我諗下
我驚個厚度 好似傳緊4slot
咁呢個我就真係暫時唔知

但ITX黎講.NR200P本身已經算係空間比較充足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞