我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 32 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
10 Like 14 Dislike
Yujihw HW 兩年半以黎受礦潮同疫情關係冇更新過砌機List組合

終於而家全面更新哂

未來會一直不定時更新砌機List.

同埋悠二我未來會重新做評測同開箱文

都會不定時更新下硬件文章.打下文咁

如果各位有咩意見都可以同我講.交流下.勿忘初衷

另外開左一個可以搵到我既Group.方便各位問我.或者冇ACC既人都可以搵到我
都可以入黎吹下水.傾下電腦野
Yujihw悠二硬件 TG Group

https://t.me/+Ar9BxCClJUhmYzg9
http://yujihw.com/

歡迎各位繼續討論同交流電腦野

另外而家香港卡價唔係真係好算抵玩.如果唔急砌.的確係可以考慮等下

或者只係砌某d型號.會比較好少少
悠二已瞓

未訓
推下先
5周年優惠 / 消費券優惠 已經推出
起Search Bar 打 " 優惠 "
就會見到有.都有8月優惠
https://www.faroll.com/search?query=%E5%84%AA%E6%83%A0

開左一個可以搵到我既Group.方便各位問我.或者冇ACC既人都可以搵到我
如果想留意最新優惠同入黎吹下水.傾下電腦野
Yujihw悠二硬件 TG Group
https://t.me/+Ar9BxCClJUhmYzg9
想幫襯你哋
老老柒柒如果手有1660 ti laptop建唔建議而家砌
我發現張卡推唔到個2k mon
唔該油耳
準備砌新機 幾個月後會拎去日本
兩地電壓唔同 想問吓火牛方面要點搞?
同埋有咩要注意?thanks
*會喺香港用一排再拆件拎去日本
搵隻support 110-240V 火牛
悠二大大,今次我想砌文書機,7千左右,會執相同剪片,要細機箱,走RGB(因為放辦公室),連埋mon ,21-24吋,唔該哂
睇睇咁樣可唔可以
1 x Intel® Core™ i7-12700 BOX 行貨
價錢:$2,670

1 x [8月優惠]Klevv Value Select 16GB (1 x 16GB) DDR4 3200MHz C22 SO-DIMM
價錢:$399

1 x [8月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$848

1 x [8月優惠]ASRock Deskmini B660 WIFI Barebone (送KLEVV So-dimm 16GB 3200一條)
價錢:$1,899

1 x Thermalright AXP90 X47 下吹式散熱器
價錢:$249

1 x [8月優惠]BenQ GW2480 24" IPS Full HD Monitor
價錢:$999

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,144
https://www.faroll.com/customize#MzA0MCw0NTk2LDQ2NTAsNDk2NCw1MDcxLDU2MTU
而家有d火牛.已經全面support全世界各地方既電壓.你留意電壓110-240V就得
可以等下先既我覺得
請問黎緊會去澳洲生活 想砌部剪片,執相,打到機既。如果$8-9000砌唔砌到部有冇咩推介 麻煩晒
如果你拎去外國.我出個細機箱俾你?
睇你剪片剪成點
老實講我會加筆直買部macbook加ps5
有ps5想打下pc game
好啊唔該晒
悠老闆,220808000588268
今日有冇機少少緊火
老實講如果條片唔太複雜8-9000都ok嘅
如果唔係會剪得好痛苦
我係超級新手 只係去到外國想試下新野 嘗試拍片剪片
你話剪得痛苦因為output 4K片會load好耐?
我建議就咁
雖然over少少.但i7剪片好好多
1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX (行貨)
價錢:$2,520

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [8月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4

1 x ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti V2 MINI 8GB GDDR6 (可單買或砌機)
價錢:$3,899

1 x ASRock DeskMeet B660 Mini-ITX Platform
價錢:$1,960

1 x [8月優惠]Thermalright AXP90 X53 下吹式散熱器
價錢:$235

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。

總計: $10,322
https://www.faroll.com/customize#NDY1MSw0Njc5LDQ5MDAsNTA3MSw1MjU5LDUyNTksNTQzOA
加多條RAM ,共32 GB 得唔得? 就呢個list 我㩒多條一樣既RAM就可以落單?謝謝大大
部機已經有跟一條16gb.上面條List已經另外再加16gb

total 32了
眼殘,睇漏左,唔好意思
女友想砌部文書機, 得閒睇下片煲下劇, 唔打機, 同埋以後可以升級, 筆直5-6k左右, 幫佢下面切咗條list, 你覺得有冇問題?

1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,599

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

1 x [8月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$770

1 x [8月優惠]Thermaltake Toughpower GF1 650W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$569

1 x Abkoncore C200M RGB Tempered Glass Micro-ATX 三風扇機箱
價錢:$349

1 x Thermalright Assassin X AX120 CPU Cooler
價錢:$229

總計: $5,554
https://www.faroll.com/customize#MjI0NywyODkxLDM4NTQsNDkxMCw0OTI2LDUwNzEsNTIzNw

唔該曬 !
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞