我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 32 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
10 Like 14 Dislike
OK
盡快
你用途係咩先
玩apex、YouTube
咁樣勁好多
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,399

1 x [8月優惠]Gigabyte B660M DS3H DDR4 Micro-ATX
價錢:$830

1 x [8月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$420

1 x [8月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$839

1 x [8月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 2060 D6 12GB GDDR6
價錢:$1,999

1 x FSP HV PRO Series 550W 80 Plus Bronze
價錢:$349

1 x Antec Value Solution Series VSK 10 (Solid Panel) Micro-ATX Case
價錢:$265

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $6,181
https://www.faroll.com/customize#MzYyOCwzODUzLDQ0NDEsNDg5Myw0OTYxLDUwNzEsNTc4NA
想知司機大概會幾時聯絡
同埋係咪唔洗親自簽收?
通常旁晚會聯絡

可以唔洗親自簽收
頭先係法奧度買左個mon,想問保養點計?
頭14日有問題搵返我.過左14都可以問我.或者直接搵代理都得
2060 6GB 同 12 GB 有咩分別
見人地話12GB除咗挖礦之外都用唔著
2060 12gb core都會高少少.同埋頻率都同樣會高少少

即係2060 12gb就算你用唔用得著12gb vram.都本身係一定快過6gb
玩啲有額外HD texture pack嘅game就有分別
HDD 有冇優惠
悠巴
有少少低能野想請教下

Intel Core i5-12400F BOX 行貨
ASUS PRIME H610M-E DDR4 Micro-ATX
ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
Samsung 980 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X 4GB GDDR6 OC (可單買)
FSP HV PRO Series 550W 80 Plus Bronze

呢個年頭
上面呢個LIST
會唔會有推唔郁兩個MON呢D咁既問題?
MON款如下
https://www.asus.com/hk/Displays-Desktops/Monitors/TUF-Gaming/TUF-Gaming-VG27AQ/

另外如果兩個MON解像度唔同&打橫打直
會唔會有影響?
例如另一隻MON係1920 x 1080
想要咩牌子
打機唔好講話兩隻

6500xt 推唔到2k 165hz
悠二巴會唔會發展業務,做埋冷氣機呢行?
我就黎比部冷氣機搞到人都癲!
如果悠二巴做埋冷氣呢行,將法奧既售後服務引入冷氣機,我相信係冷氣行業直接排No.1!
未有咁快

不過的確黎緊會賣其他野
估唔到求其亂UP都chok到啲料出黎
咁我期待一下!
未有冷氣住
即係將來會有法奧牌冷氣???
我第一個買黎支持你
係你地公司淨係換左張3080同750W火牛
你地上黎收機再換 返到黎一直連唔到個mon ASUS底版長著白色燈
之後發現你地冇插實張顯示卡 但插完都仲係長著白燈
想知道係乜撚野事?
風冷
6700xt推2k UWQHD 144Hz都好似好窄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞