我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 32 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
10 Like 14 Dislike
thx悠二
仲有一個問題 如果係deskmini齊哂入面硬件, 算唔算portable可以拎返工駁mon用? 咁樣拎法會唔會好易散/壞
好重wo
你試下熄左部機先

之後你試下再開機.3秒後再禁多次開機制.部機會唔會自動熄機
禁咗 唔會自動熄
關唔關火牛插錯or插漏問題??
可以.我個人覺得唔算重既

幾KG咁

唔會易壞既.你撞到另計.因為部機冇乜物理轉既野.除左cpu風扇.不過都冇咩事
你搵我TG.yujihw

pm我
收左貨但上唔到網 點搞
話window找不到網絡介面卡的驅動程式
你聯絡我yujihw tg.之後PM我訂單編號
想問買1set機箱風扇可摸耳用智能櫃收貨
我地都係會照送上門.我地唔用其他物流公司.用自己既司機
請問聽日收到機嗎 220810000274724
圖晏啲先裝完GPU driver重新開機一開apex就黑monreboot之後佢話driver version有問題
應該冇問題

重裝先[sosad\
重裝好似ok搞埋部舊機先
今日砌好左部機
不過我以為個散熱器有1700扣具 原來冇 依家用緊stock cooler
mounting kit 係咪要自己另外買
訂單編號:220815000331056
你聯絡我客服先
Hello 悠二,入過你個網睇唔見你有suggest 3060ti
係咪同價位AMD 好啲?
6700 XT而家抵玩之王
對於我呢啲只玩普通online game既人
夠平又好夠用
冇錯
想問底版個RGB點熄閂機都長着
請問22081100029089 聽日有機嘛
悠二大大,我想砌文書機,5k - 5.5k 睇情況可以再鬆少少
主要用途:youtube,睇片,文書,唔洗打機
個人需求:
唔洗買Mon (用緊普通16:9)
唔洗買Display card,舊機有張1060 Display card想用返
唔洗買SSD,舊機有SSD x 1 + HDD x 2想用返
想買多隻8TB HDD
所以機箱要裝到3隻或以上HDD,但係唔識揀,最好易拆,有冇咩推介?麻煩晒

1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,399

1 x MSI PRO H610M-B DDR4 Micro-ATX
價錢:$610

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x WD Enterprise Ultrastar DC HUS728T8TALE6L4 8TB 7200RPM 256MB 3.5
價錢:$1,219

1 x FSP HV PRO Series 550W 80 Plus Bronze
價錢:$349

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $4,437
https://www.faroll.com/customize#NDQ0MSw0OTYxLDQ5NzgsNTI1OSw1MjU5LDY5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞