我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 32 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
10 Like 14 Dislike
我今日收到訂單,但係收到嘅時候先發現個mon 俾錯型號,點搞?
筆值9000,唔要顯示卡 , 砌唔砌到?
Sure and no problem!
悠二師兄黎緊消費卷諗住換機
1.Budget : $8000
2.用途:平面設計+會玩下3D (Blender)
打機平時玩開apex mh
3.無咩其他要求, 可能會想要機箱細D
4.因為做開圖像工作,所以畫質可以大於流暢度
新手第一次求list
悠二
想問下email收到訂單確定
話客服會搵我
等咗幾日都未搵🥲
部電腦到咗2日 較唔到亮度 光到爆眼
我Google咗好多方法 重新down過啲咩驅動程都係唔得可否解答我 好想打機
會唔會較住個mon先?
點樣較個mon唔好意思我電腦白痴嚟
如果你係講電腦啲實體掣 我個mon冇 得個開關掣
咩型號Mon黎

應該就算好舊型號既Mon都有得set光亮度
你試試主動搵客服
你睇睇咁樣可唔可以
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,399

1 x [8月優惠]Gigabyte B660M DS3H AX WIFI 6 + BT5 DDR4 Micro-ATX
價錢:$940

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [8月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$848

1 x [8月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 3060 Ti EAGLE OC 8GB GDDR6 LHR (送Aorus M2 Mouse)
價錢:$3,550

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x [8月優惠]MONTECH AIR 100 ARGB Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$399

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $8,644
https://www.faroll.com/customize#MzgyNCw0ODkyLDQ5NjEsNTA3MSw1MjU1LDUyNTksNTI1OSw1MjgxLDUzNzQ
其實考唔考慮用Intel

amd我而家真心唔太建議

最後一代.孤兒黎
介唔介意俾個訂單編號我
OK.我聽日幫你check下
你介唔介意聯絡我TG
有架喎

你睇睇佢官網支援個份user manual

起機背
近排係法澳買咗個mon
MSI Optix MAG274QRF-QD 27
跟曬教學都入唔到設定
可以點搞
咩設定?
我有少少無言唔緊要啦希望佢學到野就好
較唔到光暗色調
Software 話usb連唔到
但我明明插好曬
電腦都搵到插好usb
我搵到啦!thank you 哭了
sorry但我終於瞓得着

我冇乜聽過邊隻Mon冇得set光亮度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞