我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 32 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
10 Like 14 Dislike
你自己driver冇prefer maximum performance咋?
budget $6000 包 mon keyboard mouse 工程佬公司機 要兩部 唔sure使唔使用專業卡
可唔可以出兩條list比我 一條主流卡 一條專業繪圖卡
通常用下autocad咁
6000蚊.如果包Mon包機包keyboard mouse.好難再加display card

當加一隻1000蚊到既24吋文書Mon

即係主機5000.好難再加Display Card
咁主機$7000啦
但係其實你用途咩先.工程畫圖?
頂盡都係autocad 2d圖姐
咁樣得唔得
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,399

1 x [8月優惠]Gigabyte B660M DS3H AX WIFI 6 + BT5 DDR4 Micro-ATX
價錢:$940

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [8月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$848

1 x [8月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 2060 D6 12GB GDDR6
價錢:$1,999

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x Antec Performance Series P5 Ultimate Silent Micro-ATX case
價錢:$399

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x [8月優惠]BenQ GW2480 24" IPS Full HD Monitor
價錢:$999

1 x Logitech MK120 USB 鍵盤與滑鼠組合
價錢:$129

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $8,221
https://www.faroll.com/customize#MjA0NiwzMDQwLDQ4OTIsNDk2MSw1MDcxLDUyMzIsNTI1OSw1MjU5LDUyODEsNTM3NCw1Nzg0
咁少嘢
550W都夠啦
公司機.咪俾多少少佢

反正呢隻本身料都靚過HV PRO
係你度買機想執靚D線要加幾錢
我地而家都應該執得好唔錯了.你可以落單個時Remark再執靚d.

可以去我公司IG睇下有我地砌完機既圖

唔一定係高階機.我地中階機都有影

今晚會唔會送到?
聽日送到
有轉到啊 都係一樣
悠二你個asus package優惠去到幾時? 想等埋10月消費券一炮過
邊個優惠?
cpu+mb+ram
係咪今晚有
認真 10月到時買新野啦
唔好意思 要聽日 因為張卡 代理好晏好晏先俾到我

聽日會送到2俾你
十月出左啦咩?
唔緊要最緊要啲嘢齊就得
樓主上個POST 又話新POST 會出呢段野?

建議
依加顯示卡個價唔撚抵屌,唔好撚急
消費券留到amd Intel 發佈會完咗先用

又有傳聞 AMD Ryzen 7000系列處理器將於9月15日上市,而3D Cache版則需要等到11月或12月。另外,Intel這方的第13代Core處理器(Raptor Lake)則安排在10月左右。
同時,腦場嘅cpu加價

換言之,依加砌機好尷尬,火牛會轉制式供電方面支援更大火數,cpu ddr5 ram呢堆都會慢慢取代現行技術,變相發熱高用電多

而40系列顯示卡就等到就等啦,因為傳會延遲發佈,就係為咗散走30系列賣比礦狗而積累落嚟嘅卡

最後,都係個句,大家都等咗兩年啦,等埋40系列出應該都無所謂
但等唔到嘅,遲多一、兩個月都有平價30系列卡買,8月入手真心唔明智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞