嚟咗溫哥華九個月 你問我答

1001 回覆
34 Like 21 Dislike
大統華超級市場
食下野,交車保,比埋租既真係成筆冇哂
How’s going?
Whats your plan for the coming weekend?
How’s your weekend?

諗定點答啦
個個都是問呢啲
ubc 去oakridge搭R4一程過
倒返轉係oakridge搭去ubc都一樣得
中間點就搵西區41st ave 沿線eg kerrisdale dunbar 一樣靠R4
再唔係搵skytrain 站沿線 broadway/king edward/langara 都得 一個搭skytrain一個搭巴士
不過全部都唔方平得去邊

風景靚
共融啲
有朋友喺嗰邊
駁吾刀
禾刀驚
不過就搬
比較特別既兩次
早排睇dr strange 鬼佬話佢期待左好耐 問我緊唔緊張 仲叫我一定要睇到最尾 唔好早走
仲有次個鬼婆話你唔識揀橙 幫我揀 仲拎走埋我袋牛油果話咁貴唔好買
所以無養車
依家個policy 是點真是唔清楚
建議都是問清楚好啲
飛唔到蝕底嘅是自己
是咪咁話先
Calgary加埋租around1000
想加拿大先考
你ielts幾分?
佢哋是鐘意睇戲睇劇嗰啲
今日同同事食飯
佢哋喺度講the real housewives
完全搭唔到嗲
佢喺就笑笑口話是我今晚嘅homework
Vancouver 樓價大癲
唔怕凍其實Calgary 都是一個選擇
Ok 覆多次

我渣ga
TNT 就有心理準備可能得part time 位,因為佢哋流失率好撚高,未必成日請full time
勁正喎 staff housing仲洗唔洗俾租?
General module算咁啦
多唔多道友
緊是要啦
不過平市價少少
我考哂general 同academic
因為有諗過Pr後可能會讀書
都是7
好多
周圍都是
多唔多阿差???
早排見人講拎work permit時有機會出現”Unless authorized, prohibited from employment in education, health, or social services.” 呢條限制,如果有係咪應該唔洗考慮搵學校嘅工?
都多
如果去surrey 會似返咗印度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞