嚟咗溫哥華九個月 你問我答

1001 回覆
34 Like 21 Dislike
Thanks!
我自己都係啱啱大學畢業,要即刻搵得返Software Developer應該有啲困難,所以諗住一去到就即刻求其搵住間超市做賺住最低工資先。希望搵超市工唔會太難
Ontario 咋, 呢邊賣哂啦
8月尾睇都冇曬望月

超市全部都係中年大陸人
英文得既去做餐廳
忙餐廳既時薪有20up唔難
特別downtown 西餐
依家去食最少都20%tips cls
終於執到雞排到個快期整美國 visa
本身起碼等一年
超市真係辛苦。 我第一份工都係超市
仲諗住今日買啲嚟食
大家中秋有咩做
UBC master 難唔難入
如果遲啲有加拿大PR仲使唔使整美國visa?
應該睇科
我之前喺醫療科相關嘅master program office 度做
見啲program 收到好高分
洗車
應該要好似citizen先唔使
知唔知computer science 點
Sor 真是唔知
但你可以搵返program assistant / graduate studies 嗰邊問吓
因為有時有啲科會淨是睇upper level course(300-400) 嘅成績
唔是呀
If you have a bachelor, you can do fast track CS in UBC. Two years I think.
填完一輪form print咗出嚟下一步要做啲咩 幾時先到搶期
交左ds160佢會叫你去schedule appointment+比錢
咪跟住佢instruction去做
vancouver 個期一般排到2023 sept/oct
想早d嘅咪得閒去睇下有無人cancel有得執雞
我凌晨兩點執到
佢會叫你去schedule appointment+比錢
係咪我miss咗啲咩
我以為得佢email我可以schedule appointment 咋
要做到citizen 先得
等你合約到期 轉個No.去雪藏台(lucky sim)3年$138港幣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞