嚟咗溫哥華九個月 你問我答

1001 回覆
34 Like 21 Dislike
同奴才一樣,我嘴刁佢又刁
我可以
但其實加拿大都有嘢唔好

多倫多溫哥華樓價貴
周街homeless
啲人做嘢慢/求其
前嗰排油價好貴
稅高
食嘢要畀tips

你要真是嚟生活過先知自己頂唔頂到
你睇吓可唔可以同人夾
一齊share 一間townhouse 嗰啲可能仲平
幾時返香港?
中國人身份認同嚟
未想做回流師住
探親就等有pr 先再諗
可能BC 規矩唔同啦
安省就都係香港有一年full lic 就可以waive 一年waiting period 直上G2, 如果二年就直上G class full lic.
我有TD320
IELTS 係咪要考General?
我嗰時無TD320
個職員好nice 咁照幫我問咗
要多謝佢幫我慳咗一年

我就咁睇多溫大致一樣

N = class 7= G2 in Toronto
Class 5 = G full license in Toronto
General 係for PR application
Academic 就是揸study permit 報學校用
所以行stream A 最後都要考埋general
買左車未
有咩款腳車果邊好揸 rav4 ?
咁你真係super super lucky
想問下如果無打針過嚟 揾工會唔會有好多限制?
有無聽過人無打經stream B過嚟?
無買車呀
淨是apply 咗modo 可以揸啲共享車
雖然唔知點解我無兩年駕駛經驗但modo 批咗我application

同埋我遲啲住campus
可以踩單車返工
可以遲啲先買車

如果唔是車位 油費 保險 供車
隻貓賣身都唔掂
想問吓Application 有無咩特別嘢要注意?
有冇邊間茶餐廳好介紹?
啱啱食完van tea

Van. Tea Cafe
+1 604-565-9983
https://goo.gl/maps/DBdtSayEqig4YDg68
英文能力如何
巴打你之前食過?
IELTS 7
Both academic and general
果到係加拿大 唔係香港
成日唔夠鐘比你架 好多人返兩份
真,治安,醫療同樓價真係硬傷,搞唔掂
但工作環境/天氣/食物/大自然境觀無得輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞