唔係講笑 一件事就睇到台灣大學有幾差

816 回覆
398 Like 49 Dislike
呢個post啲弱智嘅心態就係台灣=垃圾點會用腦
台灣大學入學率:高達90%
香港大學入學率:以2008年黎計,夠分都要16爭1,大約6.25%
咁2018呢
我個中同以前嚮台灣讀大學
個教授夠膽死話以後每次上堂抽一組出嚟做題目
唔識做/做錯,即全年fail ,下年重讀
真,佢DSE 10分都入到呢間所謂嘅國立大學
台灣的大學勁啲定大陸嘅勁啲, 講一線嘅
梗係大陸啦

北大清華係講緊同三大新加坡爭

台大只poly水平
講尖子14億基數大,你睇幾多印度佬係美國做精英,邊有得比
我怕POLYU都好過佢
又吹大咗

Poly有冇醫科同法學院?

科研能力?

就算唔計楊振寧李政道,台灣都好歹有李遠哲拎過Nobel prize

討厭台灣人或者支國人夜郎自大就唔好學佢地
始終poly偏向「職業訓練」
我覺得台灣其實好多唔好既地方大家係要住落先知
咁同LingU 比囉
中國 985 211 啲大學應該都勁過台灣嘅大學
就算Kong U同CU都冇畢業生拎諾貝爾獎啦,唔係香港人唔得,係客觀環境有問題

Btw新加坡最威個兩間NUS同NTU都係零,但係人地未來應該唔會keep住零,人地尊重技術支持創新,唔會將科研項目變做房地產項目
試過就咁front page Hong Kong University 同Topic名都當抄,我每頁header都有,計左19%
公平d講
台灣都有台積電屈機
台灣d大學都有好嘢嘅
香港都唔係間間U勁啦
樓主今次台灣真係狗咬狗骨咬

唔止林智堅
今次到國民黨南投縣參選人許淑華
比民進黨爆出嚟

嘩!碩士論文七成抄襲

你哋講得啱

台灣真係唔會用turnitin

樓主可以考慮下pin唔pin

好鬼搞笑

香港first degree都要做五毛?
你咪就係支那狗囉大陸仔 reganlam

[url]「五毛出沒注意」著名引戰分化狗會員reganlam 係一件用殘體字+蝗語嘅大陸仔嚟
https://lih.kg/3063463
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]
咁撚激動
即係講撚中你啦
五毛狗
連啲口吻都同五毛一鳩款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞