唔係講笑 一件事就睇到台灣大學有幾差

816 回覆
398 Like 49 Dislike
台灣大學太多,個個都係大學畢業,質素都唔方高得去邊
屌,我都話人哋係人才嚟,你估ASML同TSM咁容易有得俾你入啊?

起碼要入到國立前段嘅大學、科大(即係DSE有10分以上),唔Defer超過兩年,Ielts要有全5先入到㗎

唔好問我點解知,可能係因為我有收過Offer啩
d professor 9成時間係度吹自己人生經歷
dllm上個堂瞭解曬佢祖宗18代都未學到嘢
同時都係教精香港人
去到呢啲野蠻地方 唔好以為讀得書多就以為全世界同你講道理
想當年諗住靠讀書移民台灣嗰班而家咪反撚哂車囉,好簡單,你淨係每日望住台灣政府點樣搞鳩投資移民嗰班香港人,你仲夠唔夠膽玩169 171?

而且仲有加拿大同英國救生艇俾你走,咁都仲唔走真係智商測驗嚟㗎喎

利申,轉場去加拿大
等睇佢本人入嚟反駁你
其實根本台灣人大部分都係傻鳩 唔係當初蔣介石搬左咁撚多金過去又做美國抗共第一線 應該都係越南緬甸老撾級 係啲人成日吹奏好純樸 我心諗屌第三世界梗係咩都無 你返大陸啦不如

台仔就最on9以為自己好撚威 成班人都無咩腦 出風頭 大聲 係到蛤蛤蛤就以為係岩 好撚勁

你睇下佢啲傻佬政論節目 咩關鍵時刻個啲 表情浮誇 但內容言之無物又喺度打飛機

成個台灣都係得文學同台妹係可取
屌,我係撚咁請假都有A

印象中佢哋係走堂先會扣操行,又或者你出貓斷正etc.
當年蔡英文上任取消讀五年書拎永久居留權
嗰下即刻跳船返香港
如果強行要分,我諗台灣係40-60個班中年係正常D,40樓下係是但搵個都搵到D神神化化
瞓緊覺等吓先
其實幾垃圾嘅國立私立嘅雙聯都有用,啲姊妹學校都可以好勁(可能係特定某啲科目),只不過可以揀嘅姊妹學校係極少。
讀咗咁多年真係乜撚嘢都冇學過咁滯

但係呢啲小聰明、蠱惑嘢真係學到好撚多
如果自己嗰班冇人塞錢送禮畀個Professor同TA嘅話
你預咗佢堂堂都喺度鬧人
我一早已經放棄同生番講道理,道理係文明人講嘅,對住生番講道理蝕底嘅係你自己
個時ou有同學copy成句唔就得改啲字都俾個programme掃到,即刻俾教授約見
不過無肥到
學到啊 冇塞錢送禮嘅結果咪爭一兩分先合格
基本上你喺台灣讀完 你去某國生活好容易適應
你仆街喇,你屌民進黨!你係藍絲、五毛、PR、分化撚、藍營、柯粉、中共同路人!
Cctoy又柒
走得快好世界
閃得就閃 呢世人都唔好再撞到呢啲生番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞