唔係講笑 一件事就睇到台灣大學有幾差

816 回覆
398 Like 49 Dislike
即係同某國一樣
我自己讀稍為後段嘅國立,有時有啲大project真係除咗學生出貓之外老師都出埋一份

有時有啲比賽玩到球證評判都係自己人,真係點都唔會輸
你同白鬼痴到關係台仔當你神咁拜
真呀 有時喺group有啲香港人唔覺意打咗口語
班人就屌人唔尊重 自己打機就爆哂台語
同有時用注音笑香港人
好乞人憎

知你人工高就串你買唔到樓
知你有層樓就話香港物價高 生活質素差
知你其實算係有錢仔 就話你有錢又點無自由

個group就係有個有米仔不停畀台仔挑機
因為假設佢icon真係本人 個男仔都叫五官端正
本身group個台妹濕哂要等佢上線先會蒲頭連機
Cheap到明知人哋有女朋友

班人真係無乜道德底線
所以叫風化島係啱
佢哋一直以為香港人工同大陸一樣架

試過有台人話 介紹台灣工作比我啦

話有3萬台幣一個月 我呆左
趁早撤退絕對醒目過喺度死捱難捱
有冇睇過上帝粒子舞
台灣人智商冇下限
但歐美server有啲人都燥狂症咁款
賽後追住你嚟屌嗰種
我忍唔住講句loser
佢哋真係會顛狗咁

我覺得無論咩國家嘅人都好 男又好女又好
輸唔起真係唔好打機 賽後鬧人香港人係相對上少

日本中國英文(美國?)依三個真係無品熱門
輸咗要嗱返揸沙
打機? 真人幾cheap 幾自大 幾無知 我都見識過

同台灣人唔好太深交
呢單野擺明似幾年抽查一次出事(只限普通人)
權貴嗰啲唔係死對頭做金手指永遠都冇人揭發
文學
台灣人連中文文法都錯曬 仲衰過大陸人
哇 你係點忍笑
如果係我 我怕會喺佢面前Ke一聲笑出嚟
覺得後生嗰班做人無乜原則 無乜底線
同你讀嘅一樣 個老師直接提埋水
不過有次上嘅堂得我一個香港人
個老師威逼利誘不成叫我自己一個人做project+present
結果我求其整份嘢都好過班local 佢就另外小我成日走堂
係,我都試過,有次忍唔住屌咗個有啲貢獻但成場係咁complain既鬼佬幾句,佢事後chat搵我黎屌

我最後剩係覆咗句lol, report me then
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1565308422.A.1B0.html
人地大部分台灣人起碼肯用幾萬字去分析某套動漫的其中一個人物
香港人?唔好話幾萬字,幾百字都唔肯打
香港人一d文化修養都無,唔怪得香港人思維創意遠不如台灣人
台灣大學基本上畢業返到香港搵工
人哋當你香港中學畢業
IVE都好好多
讀獸醫唔係澳洲就台灣
慳咁多學費,可以理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞