唔係講笑 一件事就睇到台灣大學有幾差

816 回覆
398 Like 49 Dislike
用中文寫好難check
邊間要打掃請問你係咪on9架
幾堂體育…..你一定未去過台灣exchange啦
Year 3,4已經唔洗,人地全民運動架on9
似得香港咩,操場都細過人
台積電都變垃圾,笑左,晶片tier 1公司,技術勁過美國intel公司,Apple, AMD, Nvdia都要搵台積電做先做到d高級晶片,講到同大陸d玩具代工廠一樣,真係好無知
無論你讀咩科
正正因為你冇能力創新
更加著重誠信
亦即係參考咗啲乜就要落返citation
而唔係任得你搬字過紙
痴線 律師事務所 19K都過最低工資架咩?
留言班台狗38k都吹到好高
有打開機就好唔鐘意台灣人
認屎認屁又自大
死要面唔衰得 陰陰濕濕 勁撚嘈 無禮貌依啲就唔多講

成日爆幾句台語以為自己好好笑
見我無反應 就話係喎你唔知點解
其實無人有興趣知 打個機啫又唔係想同你熟

又狗公 玩乜都問你拎其他聯絡方式
有時真係唔知我打緊機定玩緊交友apps

某啲台灣人真係又正常又好好人嘅
但唔多囉
你望下佢地個大學名就知
難怪佢地咁睇重學歷,原來人工可以差距咁大
台灣啲大學不嬲都求求其其㗎啦,唔係第一日知
非常同意。。
就算systematic review同meta-analysis覆述同綜合都係要有novelty架,唔係照抄架你嗰間乜U黎架
使乜去預備班 國立都大把位啦
多數啲人話去台灣讀完大學返嚟香港讀碩士洗底
都幾搞笑
要抄一個研究自己既人
好過讀完四年先後悔
你當同某國親戚交往就明
講大話當食生菜
台灣私立價錢幾乸利下
唔明啲人唔諗清楚就去
turnitin 咁撚fake 都過唔到真係唔好話自己大學生

將成d 句子rephrase 一次,調下前後次序都搞撚掂啦
最低工資都唔只
佢哋好撚無知㗎
條台仔同我男朋友做同一行
佢話佢35k都算 啲語氣後續好威咁
我無出聲
點知佢當眾大家面問返我 我男朋友搵幾多
話想知香港個價 ok你要咁無禮貌呀嘛

我答某個數啦 佢就話:啊 那大家差不遠哦
然後我補句:港幣啦…

因為我平時會兌返台幣同佢哋溝通 我專登今次唔兌落佢面dklm

佢個世界細到笑死人
留學台灣悔終身,英美澳加更稱心。
想含
台灣uni交功課真係柒過香港中學
完全唔care你交乜鳩
我完全唔知自己做緊咩鳩噏一堆
一堂都冇上過淨係睇powerpoint gpa都就爆4
好撚鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞