唔係講笑 一件事就睇到台灣大學有幾差

816 回覆
398 Like 49 Dislike
我男朋友唔想畀狗含…
Btw你玩反諷都無用hp-1
都係改變唔到台仔係好撚柒又搵得少嘅事實

佢哋真係好鐘意吹水唔抹嘴 睇到人好尷尬
但同時反晒如果講超誇大話會覺得有人信
證明講嗰個人其實好蠢
碩士我就唔知,學士都唔少嘢玩,例如買煙仔請教授食、買早餐俾TA食就高機率Pass

至於請槍就公價9000台紙1個Sem,堂你要自己上,考試就有人用假學生證入去考,不成功不收費

作弊係家常便飯,一路考一路查Chegg都有,Assignment 掉上小雞打工搵人做都仲得

利申,以上己經係國立前段嘅情況,再落真係唔敢說
有啲為移民,有啲會當台灣大學係踏腳石,因為台灣有種叫做雙聯學位,3+1學士、2+2學士、1+1碩士和3+2學碩士及博士雙聯等模式,會比較容易入到啲外國勁嘅大學,同埋畢完業之後可以拎晒兩個國家嘅學位,身邊識幾個人都係諗住咁玩。
屌你啦,想當年我仲讀緊書嗰陣,Send Email白紙黑字去問負責嘅老師一啲關於畢業標準嘅問題,佢白紙黑字答撚完我之後都可以唔撚算數,我搵埋department head嘈,一樣都係冇撚用

同台灣人講誠信、白紙黑字?食撚懵你啊

佢哋嘅習性幾隻字就講完,集體不負責任、集體不思考、集體冇邏輯
好似話台灣d大學有計操行分
大學係垃圾但人未必係 個個地方都有叻同唔叻既人
因為the 吹水 must go on
抄code無人發現過
屌,當年有個老嘢Prof話要查,點知俾個相熟TA食煙爆佢大鑊,話條傻閪係求其Copy and paste呢篇文嘅其中一兩段入Google search睇吓有冇一樣嘅嘢

全班30份,佢就玩呢個動作玩足成100次

台仔嘅智商你估流㗎
想幫你
乜你未撚聽過勞作教育同埋服務學習嘅咩?

仲有體育堂隨時上到Year3㗎喎

我唔知啦至少我嗰間係啦
ive都15% or up 就直接肥wo
唔怪得知國立出名多Killer
醒翻起有Professor暗示過我 嗰吓完全gag唔到喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞