唔係講笑 一件事就睇到台灣大學有幾差

816 回覆
398 Like 49 Dislike
去台灣讀醫療科原因係?
你鐘意啦
佢話我冇讀過U定係喺香港生活好慘,我都唔知點答佢好,難道我真係post一張台灣嘅畢業證書出嚟俾佢睇咩

至於話咩去台灣讀醫科,人各有志嘅啫,我有一碌鳩打晒成船人咩?我都係講返我呢幾年喺台灣嘅所見所聞啫,老老實實吖,有精英去台灣我唔反對,但又有幾多個?

再講,話咩低劣思想同社交圈子,你都係想人格謀殺啫,是撚旦啦你鍾意啦,係啊係啊,我喺台灣一個朋友都冇㗎,又溝唔到台妹,仲要日日匿埋喺廁所食飯盒添,咁樣講你會唔會開心啲?

陣間同你講我喺台灣讀國立前段,你又屌鳩我唔係讀台大,係垃圾,同你講我喺台灣搵過工收過幾間大公司Offer,陣間又要我自爆post證明

一係就屈鳩我吹水、五毛PR分化撚、踩台

我反而成日想問返覺得台灣咁撚一流嗰啲人,幾時身體力行過嚟生活下,唔好好似前幾頁嗰位巴打咁exchange 咗幾個月就當咗自己係台灣通咁
台妹易溝難養,巧痴身的

就好似我而家夜晚訓唔著睇下連登都會俾佢屌話做咩唔攬住佢訓

大佬,唔通真係隻手攬住你,對眼望住天花板等天光咩

屌,真係要振夫鋼
佢攻擊唔到我嘅

我都預備十一月過加拿大批薯仔了,咪由得佢地繼續擁抱台灣囉
老實講,台積電唔難入,但留得低先係真正贏家,MAE通常唔夠一年就頂唔順,EE好少少,可能有一年

That’s why 我有Offer都唔打算做,寧願去做二等公民批薯仔
你冇亂講野呀
咱們中國只有大學沒有小學
屌 一早搞公辦初選乜事都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞