唔係講笑 一件事就睇到台灣大學有幾差

816 回覆
398 Like 49 Dislike
仲要係台大,所謂嘅第一學府,仲要master,台仔真係日日有笑料
根本冇人識台灣依d鄉下地方,班鄉下仔重成日睇埋d外國人讚台灣嘅飛機片,中國人依家都冇咁受,佢地重睇到好happy
台灣人不嬲都井底之蛙黎,冇見過出面世界
佢地係好撚無知
個陣返工成日問我係香港搵幾多
我都費事講,到臨走仲問緊
佢哋好鐘意搵一大班鬼佬/如果外地人做綜藝
然後用佢哋嚟打全集飛機
讚台灣點點點 要讚到踩埋自己本身國家不及台灣
咁個主持就會出哂水 出埋前列腺液

香港如果搵外國人做節目
多數都係了解佢香港生活呀 想知兩地文化差異佢點適應呀依種
唔係用嚟J自己地方囉
咪係,IVE交Assignment都要,更何況大學
其實台灣人依家點睇呢件事
但林係佢啲親生仔咩冇諗過佢會保得咁癲
師兄台灣人而家好嬲?
快啲去報警啦
好多支那狗入左嚟
二分之一強
WTO姐妹會

香港人天生傲氣唔興呢味嘢 就俾人話寸嘴又剩
台大VS清華大家心中有數

台大畢業

清華畢業
吓好似係你地嬲到駁唔到我喎
ching 其實有冇讀過大學
40係台北先有
但reference/citation list就算有similarity都唔會計架啦
係澳洲識幾個香港靚女 都比台男溝左
仲嫁埋去台灣 聽住個台男同條女講:
台灣人給人的印象就是講中文的日本人
所以英文發音不太好
因為以前是日本殖民地
條女係咁認同條仔
所以去邊都係條女做翻譯

乜而家d港女真以為台灣係日本level
嫁去到台灣先知 唔好得大陸好多
嫁去唔夠2年就返香港做嘢
而家就帶埋台男BNO去英國
港台混血兒都開到fb page啦
社運後和雜種想對台灣郁手後 台灣就無啦啦被人捧起
但之前一直都柒地方嚟
又窮又想自大
人地有full text database 去check wor ching
佢唔subscribe turnitin 姐,好似中大自己有維城使乜買人地嘅嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞