唔係講笑 一件事就睇到台灣大學有幾差

816 回覆
398 Like 49 Dislike
中南部我唔知原來再低啲?
咁台大都有subscribe iThenticate同Turnitin既

http://web.lib.ntu.edu.tw/question//node/473
請問本校有提供防止論文抄襲剽竊、著作原創性比對的軟體嗎?例如iThenticate或Turnitin

唔知冇諗到第一學府都有人搞呢啲野定隻眼開隻眼閉呢啲政治酬庸啫
香港對佢地黎講只係搵錢既地方
香港人 事物 廣東話對佢地黎講係無價值
偏偏仲有班人成日咩我真係好鐘意香港
去英國,咁個台仔英文實進步得好快
中南部就係機會少,人工升唔起,所以後生嘅咪北上搵食,就算依家台南高雄dpp統治廿幾卅年,依然嗌重北輕南keep住死忠票,係18年畀個光頭佬贏一次
條友衰貪心,好好地做新竹人無人理佢
你讀邊間垃圾大學唔洗turn it in 呀
係澳洲2年都唔識 去英國咪一樣係唔識

可能過2年又返香港呢
依家咪話台積電投資台南高雄,不過係廠區周圍起樓嘅發展商賺最多
可能係因為Turn it in冇得測中文寫嘅文?
香港而家好似唔承認台灣

真係好難頂
求其睇條片都見到台仔喺到認屎認屁

成段可以濃縮為:我覺我自己好撚把炮
講真呀
佢依段說話出現喺連登就變潮文恥笑啦

人哋講完見解利伸一句語言學
佢就打一篇野讚自己做乜鳩
唔係話睇台灣大學唔起
但事實真係差,咁細個島,但大學多到好似中學咁
啲世界排名垃圾到cls
其實佢哋本地人覺得一間大學有排名已經好犀利㗎喇

不過有乜所謂啫?只要係台灣人,你哋班香港人咪一樣幫人奶腳趾

CCTOY經常都有個白卡台灣人喺度帶風向㗎啦,轉個頭冇食藥仲要屌柒你班香港人添,你班香港人咪係一撚樣咁鍾意喺佢啲post吹水、覆佢啲comment,再幫佢撳正皮

係冇錯我就係講緊 李家超特首 aka SimonTW
人地啲公民教育黎,不過只係上到大學都要做一年咁解
你去得人地度,重繼續唔尊重人地文化
你覺得智障就唔好讀囉,留香港讀國安
真係2選1 ,唉
又唔見台人去香港 尊重香港人文化?
仲話去香港但香港人
唔識分佢哋嘅普通話係大陸人定台灣人
去人哋地方仲要人講普通話嘅係得台人同大陸人

唔去台灣就一定係留港讀?
夜喇,收皮啦

咁你咁撚尊重人哋啲文化,移咗民過台灣未啊?過咗去台灣讀書未啊?今日幫台灣人含咗撚未啊?記唔記得要奶埋台灣人腳趾啊?
佢班撚樣全部傻㗎

你講台灣唔好呢,就一定係想留港㗎喇

你去得人哋嘅地方呢,就一句嘢都唔撚可以彈嘅,講你唔鍾意嘅嘢呢,就係唔撚尊重㗎喇

仲話乜撚嘢二選一,屌你老母肯定係細個撼親,又有英國又有加拿大又有澳洲,屌你老母乜撚嘢二選一呀?你台灣而家好撚馨香啊?
睇真啲,原來人哋考個IELTS都考撚到咁撚焦慮,睇嚟真係入開筷子嘅
有字幕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞