買電視機 / 換電視機 集中討論區 (103)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
有多餘錢可以買43X81K, 佢個motionflow功能強少少
SONY行貨另外一個壓倒性優點係售後服務,假設開箱後有咩問題,佢哋都會迅速派人上門檢查並維修,最快可以即日

而LG同Samsung開箱時冇問題就幾好,有問題就要追佢追好耐LG客服直情會唔覆客
好,一陣番去試試先,唔該巴打
我用緊 wifi 6 router,c2 當然只是wifi 5,check 過佢行緊5GHz,所以wifi 表現應該冇問題。

用緊網上行1000M。

Youtube lag 緊時我去netflix 4k 又沒問題,但youtube app 就唔work,連home screen 左上角都load 唔到天氣,奇奇怪怪咁。reboot 咗os 又冇返事。
咁我知點揀喇, 唔該曬兩位巴打
C2都確實有兩三個巴打絲打講過有呢個問題,而最後都不了了之,我諗係啲好容易撳撳下解決到嘅問題,如果經歷過又知點整返好嘅巴打絲打歡迎上水慷慨解囊~
慢慢研究~
電視唔係電話, 唔可以太催逼佢, 最好SINGLE TASK
你知就好
我一向都知

算我摺埋先
做咩呀唔好摺埋啦攤返開先
同step巴講番句唔該晒先
之前聽咗你意見之後再做咗好多功課
終於幫外父外母添置咗新電視機同soundbar賀佢哋屋企翻新裝修完成。
趁小跌價係AV生命入咗Sony 50X85K,
折實$8380,Sony再回返$800超市coupon
扣除贈品$7580同price.com細鋪加$100送貨同價,仲未計細鋪轆卡仲要收charge

另外順便買埋Denon S217一齊送貨
$2130AV生命再送多$100超市coupon

七除八扣終於可以壓係$10K內買到X85K同生巴組合

btw AV生命職員服務態度真係幾好,
有傾有講幾友善
恭喜巴打~
今朝早有巴打post 50X85K Sony Store回$1000 coupon+soundbar

我朝頭早去official website睇的確係有
但而家睇返又變返回$800 coupon,
唔知係職員標錯定真係有快閃限定了
依加係咪細舖出a90k/c2最抵?
買左電視之後有一排無睇哩個post, 最近見到rtings qn90b好高分吓
睇評論仲話VRR都做到local dimming(雖然會差左), 有4個hdmi 2.1 port
非OLED黎講似乎好正
我仲以為LED電視要做到VRR加local dimming要多一兩年先做到
SONY X90J打後全系列FALD都可以VRR+LD
一個禮拜之前同budget只可以退而求其次揀50X80K
今次timing啱啱好,影真爽歪歪
btw年底等我架Pan記古董P46V20H準備退役之時,
會再上嚟交流吓

暫時都係鎖定Sony行貨55吋A系列
記得你講過Plasma換機升級最好揀OLED

我都認同始終對比度同黑位真係同LED有分別
今日avlife$17980入咗65 x85k
Avlife啲sales真係好好
問佢sony定samsung邊個好
佢話揀sony最好
仲有$2000超市券送
原來有firmware update
之前仲話x90j VRR行得60Hz
55” 睇電影YouTube多
Sony定LG好
10k budget
巴打思路清晰,可以畢業了
請更新firmware
你有冇去太古或樂富買?
Repost

由8月5日起至8月9日,顧客凡於APITA購物滿$1,000,即送$100現金券一張(現金券有效期至
2022年9月28日);CU APP會員單筆消費淨額滿$1,000,再額外加碼送$50 APITA UNY eShop
現金券一張!優惠只限5天,立即把握機會到APITA入手心水好貨!

優惠受條款及細則約束,詳情請瀏覽:https://bit.ly/3SiXeFu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞