買電視機 / 換電視機 集中討論區 (103)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
42呢D細尺寸水貨沒有價錢優勢,冇必要買42C2水貨

直接買42A90K
仲有幾耐保養?
想問下Samsung 43inch
43bu8000 vs 43bu8500
其實有咩分別
我睇介紹d功能好似一樣
明白,唔該曬step巴
如果LG嚟計,應該水貨舖頭提供嘅保養好過行貨保養
真呀,我都有追下po不過sony水好煩,但我budget岩買c2多d,唔該曬迪路絲先
我答左100次

底座唔同
It is the same as the BU8000 series with the only difference being the stand. While the BU8000 has a floating stand that's height-adjustable, the BU8500 has a Simple Plus-Narrow Stand. All the rest is the same.
Samsung HW-Q990B
我同Ching嘅用法都差唔多
同Samsung 反映下
臨瞓唔憤氣,試多隻BT over the head 嘅大耳罩,估接收力強啲

果然冇斷好順

真係要夾機

總結一下個畫面
hdr 有瀨尿蝦嘅鮮
sdr 都有驚喜,至少唔輸十年前plasma 機皇
黑位夠黑
連我老婆有畫面就收貨嘅女人
睇81 台都話,嘩,清咗咁多嘅!

加上水貨等於半部行貨價

好滿意!

另外盛...澤哥哥仔送貨準時又友善有禮貌

真係多謝stepmic 巴介紹!
唔知係咪第一條soundbar個質素唔夠好(公司抽獎抽到)
令我對soundbar產生唔到濃厚興趣
黎緊都係用返電視聲算,睇戲就用對kef ls50
a95k電視聲聽過都幾唔錯
巴打滿意就好

用家用後感最重要

幫到你係我最大榮幸
生巴嚟計,都係hifi 音響嘢,可以好cheap 亦可以傾家盪產

如果有米我會睇睇 Devialet
有時間咪去Avlife試下Samsung HW-Q990B

不過聽歌就多數LS50好
step巴,早晨
想請問下samsung會好過sony a7000?
未聽過A7000

不過如果你想成套西裝又夠錢

A7000+SW5+RS5係信仰之選
音響都係睇返音響牌子好啲
冇HDMI插口, 電視兼容性應該唔好, 好多電視用光纖會電視喇叭同時出聲, 疊聲
冇DOLBY ATMOS都係缺點
建議都係SONOS BEAMS GEN 2
呢條好野呀,夠懷舊。連hdmi都無
thx ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞