買電視機 / 換電視機 集中討論區 (103)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
No Gay
點呀你
都話係數據冇性別囉
瞓覺喇咁多聲氣
睇波都唔可以買OLED??平時會睇足球 籃球 網球
因爲計分板嗰啲長期停留喺畫面首先會造成殘像,繼而時間再長會造成局部燒印
無啦我無買
記得當時評價VRR完全唔掂先無買, 話唔係OLED做唔到VRR加HDR, 因為LED同chipset design可能做唔到, 估唔到patch到
唔係啦,本身J世代係留曬位做VRR,不過SONY得一年時間比較趕姐

而家K世代嘅Bravia Cam都係同一個原因
老虎真係一街都係
65 X90j 陳列 11xxx抵唔抵呢?
OK啦,咩grade?
冇問到 都有分grade㗎?
只係行經過見到咋
一路追開post,見你哋話唔係oled,買陳列都可以
係架,如果官網賣嗰啲陳列就會分grade

不過呢個size嚟講都平,你最好問埋有冇行貨保養,如果有先好去馬,怕係水貨陳列
玩咗c2 成晚
突然又冇哂youtube 問題
4k 8k 都好流暢,冇lag了

但有個問題係駁咗藍牙耳機但斷下斷下,冇時間試第二隻住
有無睇波嘅Ching有咩OLED用後經驗一星期睇幾場都會有呢個問題?我以為唔係83台就得
Step巴,想問下42吋既oled係咪得c2同a90k,如果咁樣既話買邊部好d主要打ps5同睇戲多
如果睇戲A90K嘅影像處理會靚啲

如果打機C2嘅延遲會少啲
你試下個remote唔好太近對藍牙耳機吖
我見c2個budget符合d,但a90k又好似唔差咁
可以再揀:你鍾意好嘅保養服務定係差嘅保養服務都冇所謂呢?
好既保養係咪sony?如果我唔理保養係咪c2水會適合我d?因為我房就係sony,廳就lg,暫時未有鑊氣,係因為我個部sony就6年,所以想升級
最後今日百老匯買左a95k,下部就唸soundbar 了
想問下關於sony個產品線嘅grading, 係咪A > X 同埋 K>J,
但我睇X90J係MIJ,而A80J同X80K都係馬來西亞? 係咪應該高檔次嘅先係MIJ
我用OLED,打機睇戲睇波都做齊,打機有新game先會打,睇波睇英超一星期2,3場,其他時間就utube, Netflix個d,少量viutv ,暫時未見有事,我覺得唔係keep住日日新聞台幾個鐘個d就可以。

不過我都唔係買左好耐。
A>X 同埋 K>J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞