買電視機 / 換電視機 集中討論區 (103)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
貴左就自然規格表現好左架啦

電視只有一分錢一分貨
幫到我好多,thank you
Q60A應該已經下架,需要就買Q60B
我上網問間店,佢話無曬Bu 8100但有43q60a,下左架係咪有機會無零件維修?
鋪頭名稱

行貨係Samsung維修,你唔需要理有冇零件

我怕你買到2手機
香港專業電影
電視
BU8000 BU8100 BU8500係2022新款點會冇貨
香港專業電視我建議你唔好幫襯

我只推薦avoutlet, compumark, hdlife, avhome

HKTVC, Royal House, 超級影音城,新世界影音我都唔建議

其他鋪有機會係2手機都唔出奇,Samsung唔保都唔奇

唔信我就
唔信就唔問你啦
avoutlet, compumark, hdlife, avhome我保證到應該100%係新貨
如果佢地都冇貨, 我就覺得其他細鋪有異樣了
細鋪買係要比較小心一點
盛..澤剛通知有以下型號水貨再次出現, 有興趣就自己行動

Samsung 55QX2A 水貨 (規格同Q70A完全一樣)
56>>
1. 120hz 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1x1, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC, HDMI 2.0x3
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Step巴,有無set機影像既教學,邊的要on邊的要off 果隻🙏🏻
感激不盡🙏🏻
you are welcome
幫到你就好~
Budget有限
1. X85k+q700b 定
2. x90k
我覺得X85K + Q700B 影音體驗比較好
不過Q700B最好加埋後置SWA-9500S, 睇戲2個世界
不過冇BUDGET就算
有後置真係差好遠
55吋水貨黎講

Samsung QN90A
LG C2

邊款好D?主要睇電影同打機多,電視內置speaker 冇需要(因為有外置)
有冇其他款建議?呢個級數預價錢1萬鬆D
samsung D 型號 B比A加強多唔多野?只係多左2.1頭?
每個型號都唔一樣

Q60, BU系列基本上0升級

Q70系列HDMI 2.1由1個變4個

Q80系列沒有升級
水貨QN90A已經冇貨了

MINI LED背光電視係比唔上OLED電視,只贏光度
mini led D 口卑好似麻麻,例如D youtube留言都插佢
只有光度有優勢,不過OLED光度已經慢慢追趕上黎

Mini LED背光電視普遍成本比OLED高
液晶體電視永遠都要依靠背光,永遠也贏不到OLED
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞