買電視機 / 換電視機 集中討論區 (103)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
X8500人聲濛
預1-2xxx
Step兄 請問可唔可以介紹單條同有Subwoofer?

我有位可以放後置喇叭🙏🙏
我唔係太發燒果種,方便連接藍牙D聲都係差架喇
第一條soundbar,同5.1比,D聲好似成舊舊咁,未知其他高級款係咪咁
如果你哋鍾意sony 嘅味精多過lg 嘅味精,咁就各沙入各眼

熄哂energy saving 同所有所謂畫汁加強功能,先真正品評緊個畫汁

以前analog 年代,或者早期壓縮算法差啲,bandwidth 少嘅數碼年代,味精的確好重要

雞冇雞味豬冇豬味時的確係食醬汁同調味

今時今日已經唔同,rgb 值係幾多就幾多,傳送一cm 同100km 個數都係一樣,只係睇你部機能否準確展現嗰個rgb 數值

所有數碼廣播,streaming,bluray hd/ultra,已經調好哂味先出街

去到你部電視仲駛唔駛再加味精,就睇你口味

但用加味精後個畫面評論部電視本身顏色靚唔靚,其實好難咁揀
單條: Sonos Beam GEN 2 $4100
有SUBWOOFER: SAMSUNG HW-Q700B $4180
要成套有後置:
1. SAMSUNG HW-Q600B + SWA-9200S 無線後置喇叭 $3280 + $1100
2. SAMSUNG HW-Q700B + SWA-9500S 無線後置喇叭 $4180 + $2100

SAMSUNG HW-Q600B, HW-Q700B都可以獨立用, 就算冇後置
這問題沒有意義
咁又未必,對個電視櫃負擔細啲,梗係揀55"
各位巴打,記得買電視要眼看為實,盡量用同一個mode去睇,最好用電影模式去比較,相對色準好多

頭POST #3-17 各大牌子行貨
頭POST #18-20 SONY 水貨
頭POST #21-22 LG 水貨
頭POST #23-24 SAMSUNG 水貨
Thank you step巴!!
麻煩哂 Step兄 等我研究下依2隻先
之後睇下買邊隻
如果你比左訂 佢就無得改番價錢啦 只可以硬食 如果唔係好似違反法例 無記錯嘅話
Thank you bro
起碼要賠返落訂個數啦(FF)
我soundbar睇戲 打機用
avlife做緊特價7xxx送埋原裝floor standard
好撚抵
如果真係平好多嘅話 我寧願企硬
我就係比依個價要X85K
好正常 我比左訂 你先同我講錯價

買樓如果賣家要撻訂 你都要賠番個訂再加訂嘅價錢比人啦
巴打,想換部55’ 電視budget 15-20K 會打PS5有咩推介
如果差個數唔係極大,你嘈多兩嘈,又話消委會又話post 去fb 連登 東張西望咁,佢可能會算數,輸少當贏,豪俾你
方唔方便講邊到?
追完post買咗部x90j,舊電視冇親戚要
真心唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞