買電視機 / 換電視機 集中討論區 (103)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
巴打唔係買行貨咩
50吋基本沒有水貨架
SONY水貨有嚴重系統缺陷問題,如果巴打接受可以去馬,價錢一定係非常優惠,詳情可以睇頭post
如果無airplay/ Chromecast 既需要,Panasonic 48jz1000h會係比A9S更好既選擇。
細尺寸 4K microLED要微型化非常難量產
即係去深水埗睇見平就可以買?
係喎快點恥笑一下我
暫時都唔會喺家用市場見到啦

AMQLED我睇完都係得啖笑
細鋪推薦AVOUTLET, COMPUMARK, HDLIFE
其他鋪就要非常小心

去深水埗睇見平就可以買咁就好危險
呢度有巴打講過黃金廣場成個場好多假貨
下星期四睇
Sony KD-48A9S 行貨
$89XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.0x4, 最高支援4K60
7. X1™ Ultimate 影像處理器
8. 馬來西亞製

問左HDLIFE有貨, 送貨+100, 貨到現金便可
你只睇終?
暫時係呀
咁啱最近研究緊soundbar 同arc,啲電視寫有arc同earc只係等於個電視既電視訊號同app係可以傳送surround signal俾個soundbar,但係你用既hdmi設備經電視傳過去既聲有可能俾唔到電視,電視令個soundbar 得PCM 2.0訊號收到
所以要留意埋佢有冇Dolby / DTS passthough ARC/eARC,各個格式電視都未必有齊,特別係大陸牌子

我就係用soundbar經Arc諗住打機有5.1點知出唔到
DTS passthough ARC/eARC LG同SAMSUNG電視已經唔可以passthough
需要解DTS只有裝置直插SOUNDBAR HDMI IN
我記得我嗰次search都係見到你隻型號仲賣緊

好吖~我工作的確要用到~你真聰明
高層技術人員
只係月薪小薯
我係0
我什麼都不是~
貴咗接近$1000,依個價我建議睇電視用返50X90J或者Panasonic算
50X90J咪仲貴
我見$9380,應該係低位,之前換埋惠康加9折係$9100
X90J畫質唔係A9S水平, 我覺得差距非常大~
除非需要HDMI 2.1
巴打邊間做到呢個價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞