買電視機 / 換電視機 集中討論區 (103)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
你入咗B1 後,日日諗住如果俾多$1 眼前嘅hdr 畫面會鮮豔多幾多呢?個陽光感會真實多幾多呢?海面反射嘅黃昏陽光會動人幾多呢?我嘅初戀會甜蜜幾多呢?...

俾你時光倒流至買機呢一刻,你嘅選擇又會點呢?
日製panel比中國製panel相差兩至三個代(即係差)

大約為iPhone 7之後就冇更新
想問吓有啲電視寫住支援eARC,但又得HDMI2.0
唔係要2.1先可以eARC咩?
駁去soundbar又有冇影響?
求清concept
1. HDMI 2.0都可以有eARC了, 主要睇間廠整唔整比佢
2. 有eARC就OK, 駁SOUNDBAR沒有影響
冇嬲

大家呢幾日啲問題不停重複,都冇咩特別答到嘅嘢(有問題竟然同一日隔冇耐問兩次)

對我嚟講係啱嘅就啱,唔啱嘅就係唔唔啱,冇咩嬲唔嬲

因爲唔啱嘅嘢唔會吹吹下就變啱
你就想
冇人幫, 我就獨自上陣
其實係睇間廠想點market自己件產品
HDMI 2.1既eARC,VRR同ALLM都可以係18Gbps既port度implement。

如果廠商老實既,就叫自己做hdmi2.0,但支持xxx。
如果廠商跟hdmi.org 既指引想誤導你既,只要佢支持上述其中一種功能,佢就可以叫自己呢個port做hdmi 2.1
啱啱WhatsApp問盛…澤

佢話無LG 42吋 C2
講左細尺寸冇價錢優勢架啦
行貨都係1萬,仲邊會有水貨
柒咗
所以要仔細留意, 特別係大陸牌子, 好多混水摸魚
ic唔該哂清,咁LG都算老實我就係望佢啲spec搞到一頭霧水
講起大陸牌子,都唔少人買海信、TCL
放暑假,我休息下先
你講呢兩隻牌子即係Sharp同Panasonic嘅低階機款姐,不過咁,如果係買返大牌子版本,好處係有大牌子保養
呢兩日瞓咗成日,積埋好多攰
a95k 已減價$48000 x95k仲賣緊$46000
A95K有巴打43000買到了
細鋪65X95K減到41000
X95K如果減到25000左右就OK

佢只有光度優勢

Backlight Master Drive係OLED成熟後已經不合時宜了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞