重睇breaking bad 個結局簡直稱得上係完美

529 回覆
862 Like 9 Dislike
you know I am the cook. Say my name.
成日覺得jesse做埋on9野 有事就賴落人哋度 出事就正係識得問white點算 再唔係就走去吸毒逃避
覺得廢撚到 又正係得white幫佢汁手尾
呢套劇表達d咩係冇一個客觀嘅答案
每個人體會到嘅都係唔同
無咩位比佢發揮
冰來
Where is the breakfast?
應該係暫時唯一一太見到反派死咗我會好嬲
炸雞佬死個場屌咗出聲
心諗「下 咁快死,都未做完大茶飯」
好唔捨得炸雞佬同佢啲雞
比較少人講: Stay out of my territory.

講得好冷靜 但有霸氣 開始feel到有d大佬既風範 正式進入成魔之路
難啲
作為前傳 由開頭就知係watching train wreck
單拖去拉tuco果陣已經變左,睇佢單拖去幾撚興奮
Hank 最尾變左死黑警啊ma
不過都好難怪佢
幫左white 咁耐點知係個大毒犯

佢同white 個關係又有啲微妙
成日幫佢但間唔時又會踩下佢
好似大佬對細佬咁
white 條ego 撚應該都唔太gur
仲癲到裝偷聽器落佢到
係到hank 傷到玩石先收歛
今個星期六劇本叫 breaking bad, ww 同jesses 最後一次出現。
因為面對死亡而搵到人生意義
因為呢個人生意義而遇到死亡
其實佢好幸福
姑勿論佢個行為道德上點樣有問題
但佢真正尋到呢個世界認同佢個才華
令到自我開始得到肯定
到最後眾叛親離
都唔想返去果個不斷否定同啞忍既屋企
含笑而終 問世上有幾幾多個做到
我最欣賞係呢套劇好有結構
後生個陣 意氣風發 有幕講WW以前係渣靚車 又拎過獎前途無可限量
同西女人有左小朋友後去做中學老師 為左生計 肯去洗車 比人羞辱
編劇透過好多位令你感受到個種悲憤 一世人咁努力 又無不良嗜好 無啦啦有癌症 到Cook meth搵番自己既存在價值 善與惡既一念之差
搵唔到個理由點解要憎hank
佢只係企左係mr white 既對立面但係佢做緊啱既野
而且明顯係一個重情重義既人
同意,唔好代入左Mr White 個角色,Hank 係真男人黎
呢段都係神.
講呢句野之前佢係超市買油,聽到條友同行想搶佢地盤,先走去扮晒野教人 show off 自己係呢行既「專業知識」,然後排排下隊「咇,咇,咇」發覺唔係路搶緊佢地盤,鏡頭一轉,放低咗「white」化身Heisenberg 跟出去講 「Stay out of my territory.」
真心神到癲成個流程
Jr唔係弱智, 係手腳唔好咋,,,
同埋係WALTER讓愛, 因為自卑過拍擋
想屌
可惜出場時間少
最撚憎佢老婆,煩膠黎
btw 孖仔好型

好TYPICAL既女人-累人,,,
Todd is a real badass
Jessica Jones
我睇哂los pollos hermanos 既training video
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞