重睇breaking bad 個結局簡直稱得上係完美

529 回覆
862 Like 9 Dislike
bcs解答左

We all make our choices. And those choices, they put us on a road. Sometimes those choices seem small, but they put you on the road. You think about getting off. But eventually, you’re back on it.

如果佢唔係想留筆錢比zoom女應該唔駛比癲佬white啪左
前幾日先翻睇完

個人覺得如果我係ww,老婆同自己講同第個男人上左床,我應該已經痴左線 所以ww走火入魔完全可以理解。
+ = Finale 嘅 scramble
呢隻歌好似度身訂造咁
已經唔知係呢套劇因為呢隻歌而出現
定還是作呢隻歌嘅人預示到會有呢套劇出現
前日啱啱第一次睇完哂五季 好空虛
由頭到尾都好精彩 完全冇悶場
全套最鐘意Jesse 同 Hank
btw依家諗緊睇唔睇埋 Better Call Saul
唔係會後悔,我煲到第三季
佢最後同佢老婆嘅自白果段,真係寫得好好,完全解釋哂佢點解一步步成魔
I fucked Ted
Better Call Saul 係必睇
唔會輸俾breaking bad

仲有good man made bad choices

呢套真係好好睇
但睇電影版
Jessie覺得都幾折墮

搞左無數野最後都只能走佬換身份做最低調既人

覺得佢成世都係地獄過
睇完一方面會同情佢
但又會覺得係佢自己一手造成
可憐人必有可恨之處
最開頭係, 但當佢拎到第一筆錢開始已經變左
Jesse 係唯一見證同認同Walter 成功既人,Jesse 既存在先令Walter 有勝利感
個結尾真係好正
好似某幾套西部片入面既亡命之徒或者遲暮英雄既結尾,
就算知道結局係絕望,都無悔今生。
主角唔係stereotype既正面英雄,唔會刻意說教,
到最後直面自己作出既所有決定,真真正正做到釋懷
佢最後都唔係完完全全投降,佢迫以前既合作partner繼續將黑錢support自己家人,即使佢家人唔想要。呢下正,某d位既原則佢係會堅持,所以佢最後先會有呢個ending
是,Jesse 一開始都唔想制毒,只係無人生目標又比Walter 說到。
Hey, mr white, are you smoking?
自爆好似係想報復 想激Jesse
但個陣已攪緊離婚
BCS 頭幾季好悶下
Saul goodman 仲未係Saul goodman
睇緊第套戲咁
我睇BCS 就係想睇 Saul 點知 比Jimmy 仔我
咁又唔係嘅
無white佢可能一早係街頭槍戰死撚左
佢本身都唔係想證明啲咩
同條女過世都夠
最可惜係Jane唔係佢隔離
但係電影版結局反而對佢最好
佢識左條女之後一路都想Walk away
係White一直逼佢,同埋Cartel虐待佢

經歷完咁多之後有得寺阿拉斯加重新開始
最後你都見到佢喜極而泣啦
breaking bad的確係超級神劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞