重睇breaking bad 個結局簡直稱得上係完美

529 回覆
862 Like 9 Dislike
White最後同老婆坦白自己唔係為左屋企人整毒品
係為左自己 佢係整毒品先覺得自己生存緊
真係總結左成套劇

最後同jessi 點頭都好正
Better Call Saul 好悶下
好同意 重睇既時候完全明白佢點解要咁做
老公乜都唔講 成日外出好耐 扮返鄉下探老母 神遊 第二部手提電話 突然間有勁多錢
你做老婆你都會發癲

到最後知道老公殺咗人 驚 但為左完謊都冇得離開佢 又說服唔到佢退出 唯有行落游泳池自己發洩 嗰一幕都好經典 睇完真係會可憐Skyler
Kim愛jimmy 多過jimmy 愛佢
Bcs
但係自己本身都有
Hank去廁所之前一直都好單純地無條件相信White,
講內心掙扎佢先慘,
一個要面典型19巴閉美國佬,
成世人目標就係要拉毒犯,
點知發現最close嘅buddy係大毒梟,
拉佢自己身敗名裂冇面見人,
仲會家庭破碎,最錫嘅jr成世要活喺老豆陰影下;
唔拉又過唔到自己嗰關,
對唔住自己信念
上年睇完bb,

終於等到bcs出晒咁多季,打算一口氣睇晒bcs
個仔好似冇咩作用
唔係講因果咩
佢係自私兼走火入魔,
Heisenberg上腦。
但佢臨尾打畀老婆都唔再講咩family,
一敗塗地自己知衰,
臨死一刻想做少少嘢去補救
White係沙漠最後都係唔想殺Hank,但係已經挽回唔到仲要望住佢死果段好正
個期明明Jesse 同條女兩個吸毒都就嚟吸到死
唔撚係掛
炸雞佬高明好多
前期基本上冇人懷疑佢
如你睇完breaking bad之後睇BCS代入感會強好多
利申:睇BB主要睇Saul有乜屎橋甩身同埋串鳩人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞