重睇breaking bad 個結局簡直稱得上係完美

529 回覆
862 Like 9 Dislike
係 睇果時有震撼嘅感覺
鐘意saul 多啲
其實都係雙面刀
如果當初冇ww ,Jesse 仲係流落街頭,一係變咗個吸毒夫婦咁
好似怪獸家長咁
我咁做為你好呀
其實都係雙面刀
如果當初冇ww ,Jesse 仲係流落街頭,一係變咗個吸毒夫婦咁

Btw我覺得ww 對Jesse好似怪獸家長咁,成日話咁做為你好個啲
我覺得似怪獸家長咁,要仔女跟住佢做
加上Jesse開頭鳩鳩地成日搞到出事,所以ww咪唔太信佢,咪要跟住佢做
mike係better call saul係型到爆炸
我覺得最後ww 話I like cook個陣多少都係有想成全屋企人憎佢嘅心
一齊肥
佢老婆同老婆個妹好撚煩膠
後期有佢兩條友都1.5倍
律師公會要停牌個段直情睇到唔洗訓
最記得chuck死kim勁擔心jimmy 崩潰
點知條友完全唔care, 仲勁撚釋懷
game of thrones本來有機會撼動佢嘅地位,可惜終極爛尾,最後上神檯既都係breaking bad
Better call Saul

第四季悶到1.5倍都頂唔順
Mary Jane Fargo個陣都仲好正
Btw啲戲好撚正,第一次見到呢條友覺得好樣衰,跟住睇睇下好多戲同劇都有佢,演技仲好撚勁
真,臨門一腳功敗垂成
Btw原著完左未
亦都喺依兩三季入面
不斷反問觀眾法律代表啲咩
我覺得好撚正
但前面好多野其實寫到chuck係有某種對jimmy既妒忌
例如第一次同佢老婆family dinner,jimmy求其講下笑話都勁溝到女,相反chuck係一本正經,做到位高權重個人魅力。

呢種妒忌係由細已經係咁,好似話佢認為jimmy每人偷錢搞到佢老豆間鋪執笠,但事實佢老豆咁樣經營間鋪就執硬。好多野係chuck屈尻jimmy。

所以我認為佢話jimmy會ruined 法律呢樣野只係佢搞佢細佬正義既理由

後期仲要叫kim離開jimmy,佢擺明想jimmy失去所有野

你又諗下如果唔係chuck咁左搞右搞,其實jimmy唔洗變saul goodman, 佢咪正正經經幫老人家拎返啲錢,佢中間做partner 其實已經走緊康莊大道,唔會點掂到黑幫個邊,但亦都唔會有戲睇

不過Chuck封信令我對佢有少少改觀,但佢仆街狗閪就must架喇
好似仲有兩三集
最新一集有ww 同pinkman
呢個真係估佢唔到 我都係俾一個BB迷講俾我聽
個角色估唔到係BB第二季已經存在 一直到BCS 先完整拍出嚟
呢個真 如果中間chuck唔搞亂檔
jimmy單老人家賠錢case已經俾外人覺得佢接到班做hhm
不過就算jimmy真係做到 佢自己會玩爛套law
做好多為贏官司而違反道德既trick
kim本身既反社會人格都係會拉返jimmy落灰色位
kim本身有能力 但享受反社會
佢兩個其實唔撈偏係嘥料
我反而覺得
係chuck做啲仆街野已造就到jimmy變Saul
由唔信佢 調佢去文書部
邊會有人希望咁樣俾自己呀哥睇死
當一切正當渠道都俾人封殺既時候
只可以用Saul 既手法處理
BCS頭3季都好睇

點解第四季慢到咁

Mike起實驗室搞勁耐
Jimmy同Kim嘅戲份全部想飛

Chuck死咗之後成條故意線好撚慢

同Breaking bad 第二季一樣

好想停

但聽人講後面好睇 而家食飯捱住睇
終於捱到lalo出場

第四季第八集

頭7集故事線推進勁慢 頂……
比人鎖住冇運動呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞