重睇breaking bad 個結局簡直稱得上係完美

529 回覆
862 Like 9 Dislike
屌呢套我都覺得好無聊..咁耐剩係得Brooklyn99一套sitcom睇得落
係 無聊到爆 3集都係死頂 重有個frd同我講話好撚好睇
個小朋友好似無死到,
至於條女衰啲講句佢唔死遲早累死Jessie
樓主收割到咁多正皮
佢賣毒唔係因為鍾意化學, 而係佢終於可以用化學出人頭地
被間公司飛起左, 去到老死個生日PARTY個個都非富則貴, SMALL TALK果陣WW話佢教書人地仲問佢係咪PROFESSOR, 點知原來係中學老師

而家整左舊冰出黎冇人整得叻過佢, 個個求佢整, 拎返原本佢應該要有既成就
算少
我鍾意睇,但明白人點解唔鍾意睇
比著其他人寫白生終於自己做boss,實有排寫
但佢好快就完咗
佢唔係著重啲好有娛樂性同好搶眼既情節
佢係著重事情發生之後點樣令個角色同角色之間既關係改變
唔係人人有耐性有興趣睇
bb算唔算美劇天花板
咁佢確實節奏係慢D, 當時都係有少少死頂頂到第一季後段先開始好睇
其他神劇好似PB, HEROES之類第一集已經係癲到好似食左白粉咁要追住睇
頭四季好垃圾,第五季開始叫做有啲睇頭
慢熱啲
不至於垃圾掛S3 炸雞佬一出都已經爭好遠
美劇天花板對我黎講始終都係PB S1
唔止係美劇
未知白sir撈毒已經勾 跌筆 低胸勾引個條友
知道真相只係加速頂帽帶落嚟
white製毒係瞞住家人
同家人關係起起伏伏
情感上需要Jesse陪伴
製毒時需要Jesse幫忙跑腿
所以想留佢喺身邊
White好自私
唔太care Jesse感受
用盡方法控制Jesse
只有Jesse嬲佢/White心情好先良心發現會氹下佢
佢重要性係排係家人之後
唔算當契弟又唔當親生仔
算係個有價值嘅契仔
之後套電影 果個變左個肥仔好好笑
點會個人覺得頭幾季至少有兩集係滿分
一集係mike講佢個仔個back story ,好精彩,難在本身個故有前設好難作得咁精彩,
一集係同jimmy vs chuck 法庭戰,文戲都緊張到仆街
一貫都係角色塑造嚴謹 無垃圾角色 果條藥廠毒撚都對故事好重要
正常係全套劇個個都憎喎
藥廠毒撚可以話係重要人物
隻歌一出match到覺得個劇本係跟首歌作
Better Call Saul 都就嚟大結局
有冇人都係睇佢老婆睇到燥!?
藥廠毒撚因為見到老催形住佢係萊斯特
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞