重睇breaking bad 個結局簡直稱得上係完美

529 回覆
862 Like 9 Dislike
Jimmy投身廣告界都肯定大有作為
係喎.

cooking -> jessie同女友一齊吸毒 -> 白sir見死不救 -> jessie女友死左 -> 女友老豆傷心過度 -> 返工精神恍惚 -> 系統/通信出錯 -> 墜機 -> 死傷無數... 白sir間接害死全機既人. 真.殺人狂魔
其實我知 jimmy 既心路 我明果5季想講咩
但係你明唔明 我想睇Saul goodman
唔係以前既佢 唔係睇足5個season
掉轉 比mr white 前傳你 但比教書既佢你睇
同埋 之前點溝果條女 既故事你
比足5season 你睇 都無引啦
我明,如果冇睇過BB 嘅Saul Goodman, BCS真係會悶走好多人
not important man

我睇完 仲要好中意bb 屋企都買左樣同戲有關既擺設
都頂唔順 頭5季係拖住 好辛苦先睇完
LaLo 出現先叫好少少
第一果幕我都好深印象
好似係,唔知佢自爆定邊個講,俾人見到對眼
唔係,但係憑個嗰陣作出嚟嘅名創造咗另一個經典角色
其實冰毒炸彈係tatp? 威力真係咁勁咩
同埋真係似冰毒?
It wasn’t me. It was Ignacio. Did Lalo send you?
所以正常要睇bb先睇到bcs
亦都係有bcs先豐富左saul之餘
可以擴大返bb既前世今生
豐富左叮叮家族同埋炸雞佬既恩怨情仇
亦都理順埋mike伯同炸雞佬既惺惺相惜
bb睇晒 係唔可以遺留bcs
但無概念入bcs一定屌鬼
當時我都唔明chuck係出於一個咩心態去阻止jimmy
有諗過係出於chuck本身成功美滿
然後要人照顧變廢老繼而對jimmy有種怨恨
怨恨點解自己咁廢柴 明明大好人生要俾自己細佬咁照顧
有種唔俾細佬好過大佬既小氣

但而而家出左來執業搞亂法律本身要有既道德
自己仲惹埋叮叮家族搞死howard
睇返chuck咁樣阻止佢成為律師
真係愛之深 責之切
劇中每個人既行動每每都出於好心
jimmy想幫大哥 想行大佬條路
chuck想細路唔好釀成大錯
howard出於拍檔遺願搞好hhm
kim出於愛
mike出於家人現實條件
nacho出於保護屋企人
每個角色都係開始都係出於好意
但往往結局都係慘劇收場
呢個都係bb既中心思想
walter同jess本身都係想搵快錢
點知就搞成咁 蝴蝶效應
Mike 問佢嗰陣自爆
之後Gus比Hanks懷疑去警局嗰陣見到條𡃁嗰樣真係比人拼咗出嚟
睇Jimmy 不斷破局都幾好睇
過程中你睇到有時係Jimmy 有時係Saul Goodman
根本係兩個角色交替緊
破Chuck嗰局 救返Haul

仲有Nacho Mike Gus條線
chuck
skyler marie

真係好難頂
BCS得返二集,好期待結局。迷哂入去走去煲多次BB,再睇多次套電影。人物劇本寫得太好,一環扣一環,美術攝影配樂無懈可擊,成套劇氣場大到驚人,神劇之王,當之無愧!
mr white前傳 唔教書可以拍咩
呢場戲氣氛真係好到痴晒線,我早排返睇BB,睇到呢場我太太坐埋嚟,佢之前無睇過bb都俾呢場戲嚇到叫左出聲
溝sky 讀書果陣 溝上一條女
用CGI de-age?
walter當初都係出於家人

已上神台
車匙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞