重睇breaking bad 個結局簡直稱得上係完美

529 回覆
862 Like 9 Dislike
睇劇都分男女唔計自己,身邊就得一個女仔frd話好好睇,但我其實推薦咗幾個frd ,嗰幾個都話好悶睇咗頭段就棄,得一個識欣賞
我揀Lydia
點會冇,我就唔信呢個Po啲人全部係仔
呢套係好睇,但過bb都差好遠
有才華但成世人都過得咁壓抑 仲有成頭家要咩
都係有少少同情佢嘅原因
雖然最尾個人真係離哂譜
係迷人嘅,劇中每個角色都好立體

冇一個係絕對奸角,亦都冇一個係絕對好人(even 樓上有啲話hank 係hero, 我唔同意. 為破案、事業、自保,可以對曾經嘅屋企人冰冷無情)

人性盡顯
可以死喺佢人生中最重要嘅lab 真係最完滿嘅結局
套劇本身係S級 個結尾令到佢變SSS級
美劇好容易爛尾
頭幾季冇點拖戲 睇得爽過BB
差唔多黎科,之後正到仆街
睇la 好睇 重有三集就完睇完之後可以重睇bb
出返去plz,睇完先返入嚟
香港人欣賞藝術嘅水平其實同文明國家有一段距離

同埋香港人睇劇好多只係想輕鬆,尤其女,唔L駛諗但又好似背後有meaningful嗰D (佢哋覺得)

e.g. IT狗

女係唔鍾意分析嘢
但我反而唔鐘意睇啲輕鬆劇,之前啲人話套咩善良之地好睇,睇咗3集頂唔順
咁入得呢個post嘅多數都係鍾意BB先入嘅
多數鍾意睇劇情
啱啱發現差一季未睇晒就咗劇透
佢個臭西老婆都有責任 唔係佢ww 就唔會離開grey matter 之後就唔洗搞咁多野
Same 我都重睇緊bcs 睇到nacho個度…
仲有套播緊既Better Call Saul,又係好正

聽講結局會有ww出嚟客串
佢哋話冇乜女仔會睇bb
屌仲以為佢講house of cards
呢套第1季真係ok 但又真係得s1 ok
Money heist就...娛樂性尚可既..
不過tokyo真係好撚on9...佢條線成日睇到想飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞