重睇breaking bad 個結局簡直稱得上係完美

529 回覆
862 Like 9 Dislike
Tuco 果批藍冰就令佢一心捉到呢個製毒之神
空難⋯因為佢見死不救Jesse女友,令個女仔老豆失神而釀成空難⋯仲要啲碎片殘骸跌中佢屋企,一個回力鏢打返嚟
House of cards又係愈後愈唔掂
第一季最ok
Gus發現Jesse都整到差唔多嘅冰,而且冇White咁反骨
White知道自己已經冇利用價值,遲早俾人冧,所以先發制人
主要佢大佬好柒煩,同埋啲劇情基本同bd無關
最主要係Hanks查緊Gus
而且WW係控制唔到
哩頭Make Peace 嗰頭車死佢兩條𡃁

Gus身邊嘅人每個都放Gus係首要
收咗錢之後點都唔篤灰
Mike會為咗Gus殺自己拍檔
同WW好唔同
所以唔留得
除左廁所留底本書比hank睇到之外都叫完美嘅。
睇Reddit有個theory 我覺得幾好
佢話成個故事入面
Toad係shit guy with good luck
Jesse 係good guy with shit luck
大家點睇
我記得有人分析/分享過睇法,講得幾好

類似就係話Todd出生同長大嘅環境無培養出有善惡/人性/同理心,因為佢就係一班窮兇極惡嘅uncles湊大,所以對於佢黎講解決影響大局/逆佢意嘅人=正確、常態、無問題

記得Hank死個時+Mr White個種絕望,好似有令佢流馬尿(證明係會被觸動到?

利申:未睇Jesse 套電影,Todd都可能係一個徹頭徹尾psychopath 天生惡人 born this way

我覺得呢個角色好癲好有魅力,可惜係BB出場太遲同埋着墨太少,同埋最可惜後生瘦個時無拍多啲真係同後生Matt Damon 幾似樣
第一幕勁正,睇花絮呢場Aaron(Jesse演員)旁觀佢地做對手戲,睇到喊。其實開頭真係覺得西女人好煩,但其實愈到後期已經唔覺Skyler乞人憎
佢有冇拍過露點?
walter拍前傳 拍足五季食早餐
同埋點樣忍受個殘廢仔俾人玩
加大量真情情節
之後仲有電影版
電影版真係唔應該隔咁多年先拍
當時腸覺得炸雞佬好好演技
但之後發覺佢做咩角色麵係炸雞佬咁
隔咁多年先合理 隔太短好似結局未拍完咁
自己search下aznude咪知
弊在啲人都老哂走哂樣呢 如果你話劇情上都隔咗若干年就冇問題, 但係緊接tv結局嘅就好出戲
咁你唔好話BCS不如成套唔好拍啦
Jimmy講番咁多年前但係成面皺紋又老
佢殺細路個段精彩
Bit ar~ ch
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞