重睇breaking bad 個結局簡直稱得上係完美

529 回覆
862 Like 9 Dislike
100%同意
呢套同better call saul最精彩之處
好多角色都係好撚濕鳩, 但你睇落套戲又有帶出佢既初衷

好似Hank咁, 睇到後面都唔知憎佢定支持佢好
你個名
真.化學老師
我反而覺得因為MAINSTREAM野唔可以比CRIMINAL有好結果,
所以要MR.WHITE死,
或者係唔知點樣落台
完美就應該比佢自己一個拎住D錢風流快活從此隱姓埋名
建議重睇
佢唔係玩9佢 佢係控制欲好大 想佢跟自己諗嘅咁做
有啲似丁蟹同方展博
BCS新果集大家點睇Saul 變左Mr.white咁
Ah wire 好經典
點解Mike要死 心地好又犀利
為咗控制Jesse做衰嘢做到麻木哂
去到最尾同情Jesse 多過阿sir
好想試下先睇BCS ,後睇BB係咩體驗
千祈唔好
佢聰明絕頂應該唔會吸毒,同埋佢識q食咩
點解憎Hank
最中意Pinkman之後就係Hank,正直勇敢,全劇好似無做過任何錯事,愛自己家庭,又對ww一家咁好,真係自己人咁。毒品係出面害死好多人架
佢腦可能係,但潛意識未必係,其實佢一開始做既行動都係符合佢講既,不過成件事錯漏百出勁多插曲,家庭同身體又承受住巨大壓力
不過ww真係仆街黎,又慘又仆街
Hank 係全劇最重情重義嘅角色喎
White一家有咩事都盡心盡力幫手
係一個好好嘅親人
點都係憎white唔係憎佢
除咗係佢學生,話晒一齊拍檔左咁耐,合作左咁多次,當中都累積到好多情感,屌你ww都唔知扇鳩左Jessie幾多鑊,又唔救佢條女又隊冧個小朋友,Jessie身世本身已經慘,本身佢已當正ww係佢老豆咁,但ww每次都無尊重Jessie既決定,淨係想控制佢跟自己行。Jessie後來搵到所有生命中對佢有存在意義既野都俾ww收晒皮
不過ww衰極都仲有丁點良心既,忍唔住自爆無救佢條女,揸車救Jessie同最後救Jessie
叫Fenali 會唔會仲有feel
Agreed, Hank係套劇入面既Hero. 只係套劇既主角係villain.
留意咗巴打你好耐

睇嚟西方影視對你影響真係好大
結局係咪冇cancer? 唔太記得
一開始開口埋口為屋企人,說服自己係為勢所逼,唔係想行偏門
但到最後自己都坦白認埋,係為自己而做,製毒先證明佢存在價值同意義
不甘平凡
難聽啲講只係為左自己ego
描寫得好細緻,轉變都好靚
爆skyler條八婆,再到妒忌舊拍檔既報復
以前睇,佢為Jesse 死,好想Jesse 可以原諒佢(因為故事係用佢角度出發)
但之後再諗,其實係佢一手一腳將身邊人拉到萬劫不復
講真如果套劇由hank角度出發,就會變返傳統警匪片
呢套嘢神在寫到ww呢條大仆街大反派做盡仆街事都仲有成班觀眾鐘意佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞