重睇breaking bad 個結局簡直稱得上係完美

529 回覆
862 Like 9 Dislike
好撚正 唔想佢完
A guy opens his door and gets shot and you think that of me? No. I am the one who knocks!
呢套劇根本係cls
全劇啲角色人物塑造 演技 運鏡 拍攝手法都勁到仆街
劇情 對白 更加唔使講 i’m the one who knock
唔好講主角 淨係班配角 每一個拎出嚟都好鮮明
Saul Mike Skyler Mary Hank 炸雞佬
每個角色個成長同性格轉折都好符合劇情
最顛係佢對於人性同埋人生意義嘅探索
明明個角色做啲仆街 但係你又覺得好合理 你好憎佢 但係你又明佢點解會咁做

係咁推薦俾我班朋友睇 但佢哋睇頭一季都話悶
最尾白sir同jesse對望個下點頭一切盡在不言中
Yo bitch
太多集 我都分左幾年嚟睇
為咗拉返jesse落水,親身望住條女見死不救最癲
自大自負,通常都源於極度自卑。
係, 第一季真係要挨下 挨到炸雞佬出黎就開始停唔到
好多人話BB 家庭戲好悶但其實家庭戲先係最好睇
Family 一直都係Walter White 口中做冰嘅原因所以Family 先係戲到有咁重要嘅部分
好記得有一幕佢哋啱啱知道Walter White中咗cancer攞住個Talking pillow 開家庭會議 由一開始每位好冷靜咁講慢慢去到最後都係要鬧交收場 每個演員都演活咗自己角色嘅性格 絕對係最精彩嘅一場家庭戲
後尾為成功感>錢
Kim真係個好女人
睇 但第一次睇覺得頭段有少少悶 依家再一次睇 覺得好正 唔差得過bb
佢仲做咗呀Mike叔一直想做但係做唔到既野
炸雞佬
臭閪Skyler
仲有咩劇可以好睇得過Breaking bad / 同Level
好開頭Jesse問點解唔整機械人嚟殺人,
臨尾就呼應整個自動槍嚟救佢

White為咗幫屋企人唔使受官司折磨,
寧願自己死咗佢,
啲證據從此灰飛煙滅,口同鼻拗

臨尾車牌live free or die,
結果一個重獲自由,一個瓜柴,
但死對White嚟講又何嘗唔係解脫呢。
果期唔太識分阿sir 善又唔係惡又唔係
見死不救都有諗過係咪唔想J仔再high嘢
見佢之後都有叫J仔去戒毒camp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞