連登女神serco有花生 (10)Serco bb逐一回應所有指控

1001 回覆
45 Like 3 Dislike
啲員工完全係戰戰兢兢咁問佢幾時出糧
仲話自己想同員工做friend
會準時出糧再講啦
所有野都經銀行
cash flow 冇可能有事
佢閪都唔好玩鳩d 員工啦
屌得果10丁友,計糧都計得咁辛苦
有幾撚難計呀,睇你個樣cash basis 啦
又唔洗accrue bonus accrue benefit

求其開個excel 15分鐘砌完啦
月薪果班個個出同一條數
PT 計返幾多個鐘 X hourly rate

複雜少少咪計埋有俾人claim 錢果d
叫人影相+報數
直射入google form 咪得囉
個個星期清一次都得啦
你有幾撚大呀operation

OT 睇你個閪樣都唔會派架啦,
就算有,都係OT 鐘 X OT hourly rate
又有幾難呀

唔識咪請個HR 搞囉
不過其實得果10人,搵個accountant幫手起份template 仲快啦
仲平撚過請HR

屌你有hr system 仲請HR 去計糧係咪弱智
就算唔記得自己改過,咁簡單講句「而家係用petal pink呀」/「哦,咁照返用dark pink呀」咁咪得囉,員工都係想知咁而家叫咩色啫,喺咁回應邊個整過呀,我無整過喎,我唔知呀,有咩用? 搞到要員工畀哂edit時間嘅log出嚟證明同一款貨同一隻色唔同咗名,又嫌人哋咁做落佢面,同佢溝通吓嗰種色叫咩名都要對話咁耐,真係好煩
點解佢個tone可以咁造作
會同你講㗎!些些(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
自己做老闆不嬲都會咁樣去plan 稅架啦
呢樣無野好屌
呢個未遲過7號都算佢
有個好似4月糧 5月尾都仲未出
要員工出到聲追糧
真係好閪
果然係朋友 唔熟唔食
有無佢IG
咩叫供稅
pi 第一句話準時出糧。。。。。
正返視聽
唔係p 不過係哈哈鏡

一係就係選擇性出糧
一係就係自己老作出糧日子

你自己揀一個
佢第一反應唔係自己錯
第二就唔知喎
第三搵兇手
第四先發現自己錯
第五就叫大家完啦好嗎
請著呢d junior 一定炒
勁撚多廢話
痴撚線公司十二號先有糧
個顏文字仲要舉v
所以琴晚含曬
衫又改圖呃客人
糧就拖 選擇性出
mpf 又冇供

仲要滿口大話
俾番12個鐘人諗下啦
唔係咁易架
佢老細都就黎一日先回應一次啦
唔係話撐佢
但老豆老母洗廁所呢個,唔係當事人好難話對錯
如果你外父話想幫你洗公司廁所,你say no
佢一句話你唔請我係咪依家姐係當我廢?
咁你可以點做
有啲父母係好想幫自己仔女,但外人睇就怪仔女點解父母咁老仲推出黎做野
pippi_mt
到依家都係咁 死都唔係自己錯
就算責無旁貸嘅情況 sorry都無句
仲好 多幾個員工俾佢瀨下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞