連登女神serco有花生 (10)Serco bb逐一回應所有指控

1001 回覆
45 Like 3 Dislike
轉左連登之後真係多左好多呢啲小學雞論述
你估我唔知咩 你以為你最醒

洗唔洗舉手同老師講啊
遲到扣錢再攪珠睇下罰幾錢分俾全公司
淨係呢樣都已經夠閪啦下話
其他咩遲出糧洗廁所都已經唔駛再講
女人既妒忌 靚過佢就係melody
唔抵得人靚同賺到錢 丫 唔係
係為公義
佢真係林鄭咁
出糧都選擇性出
Lm
冇呀 中小企邊有可能
同一條褲 下面張相真實好多
講真個人覺得ss內部管理不善有少少口同鼻拗
但賣衫上身圖做手腳真心覺得過份
推到佢仆街
連登女神serco有花生 (9)Serco bb差拖糧 唔交mpf等 本人逐一回應指控
https://lih.kg/bovpeRV
#68 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

推返苦主買咗色差頸巾先 ― IG shop 張相疑似調過色,望落似藍紅色,買咗返嚟發現係藍啡色。

小妹隨便試咗下調色,用Photoshop個level properties 鳩調,改咗RGB入面Red同Blue嘅level,再加Pages上做少少adjustment,出嚟個效果大約係咁:

Credit : 苦主圖由榮寶何提供

戴返個頭盔先,張圖僅供參考,個人實測並非反映現實。不過有眼都見到隻色係調紅咗,以致商品效果:啡→紅。但小妹調色功力未夠,格仔之間條白邊偏黃,唔夠Serco BB 個張影得咁好睇。

苦主張圖同sercostore相似,可能事主當時係黃色燈光下影,顏色會偏黃。希望有調色/Photoshop高手出手指教。
遊花園同情緒勒索嘅技倆都拍得住林鄭
仲有色差啊!大分別到可以好似寵物小精靈咁出色違版
人工呢啲 你情我願 覺得低咪唔好做
唔知ss嘅p圖師人工幾多呢
如果俾客投訴色差太嚴重 會唔會扣bonus
所以話夢雨根本唔係比例好所以顯高
同一條褲同一個人效果爭咁遠
真係建議唔好再兜啦
睇到我都覺得肉酸
一齊Report IG!!!

只可以話佢對世界嘅了解同大眾好唔一樣
覺得自己建立咗間夢幻公司
但諗法其實極離地

又多一位前員工話serco bb遲出糧
仲有埋wtsapp對話
好想屌木魚呀
賺咁撚多錢仲唔供稅?
呢個post唔係討論佢啦
唔鍾意木魚,但搵SP呢啲嘢冇證冇據就唔好亂講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞