連登女神serco有花生 (10)Serco bb逐一回應所有指控

1001 回覆
45 Like 3 Dislike
serco等我醒條好橋比你
認錯之後,自己攪自己珠 x遲出幾多日糧x 員工日薪,咁樣賠返比d員工咁就乜事都無

員工遲到就攪珠,自己遲出糧遲供mpf就"我以為"就算
呢個世界好現實 就算佢幾十惡不赦都好
只要生得靚女 就算破產都大把厹爭住養佢
我都係 揀左誤導或疑似詐騙
po埋曬啲156巨人相誤導消費者
2019年10月入職嘅員工交咗form畀佢,但到2020年12月先開返僱員mpf戶口? 連續受僱60日就要供架啦,同供款同僱員mpf戶口對唔到,銀行真係無去問多咗嘅供款要點處理咩?

pt qc員工要計bonus,所以要計耐啲呢啲唔係理由嚟,咩紅日/星期六日/交易時間都唔係,ss仲要用e-banking。以前嘅話1月嘅糧,工資期係1月1至31號,去到2月12號先出糧,已經係拖糧嚟,就算係以前發生過,而家都無喇,都難以接受,sk真係唔可以怪點解做得耐嘅員工會唔鍾意兩位,因為兩位真係唔係好老細

雖然今次6月份嘅糧,應該都喺7月7號前都出咗,但已經屬於唔準時出糧,但一個老細既然話自己好好人,當員工係朋友,知道7月1號有紅日同之後係六日,點解唔好似對阿Pi咁,個個都6月30日出糧呢? 呢啲真係責任心嘅問題嚟
K老豆老母洗廁所係自願 唔想畀錢人賺
而家大家扭曲晒佢哋嘅好意
兩老真係好嬲
你哋點解做得出同好唔好意思???

佢個思路係咁
佢唔會諗吓呢件事(單單就呢件事)唔係對與錯嘅問題
係核唔核突 好唔好意思嘅問題

老實講我本來都純粹覺得佢咁樣係處理得唔好
又不至於講到係一宗罪
點知個回應釣到晒佢情緒勒索啲手段出嚟

之前有人講佢哋提油救火 我係100%同意
「睇佢就成個白卡咁」
呢啲論調真係屌唔撚住 頂唔撚緊 搞唔撚掂
建議冷處理
以為佢租㗎𠻹
人工俾得低都有得鬧
有樓供 但住果到租既
同款嘅仲有呢條牛仔褲
Serco store:

thedays(夢雨):
點解唔得
佢開口埋口都話跟市價 但事實係返u記人工都高過佢
仲要唔洗湊貓執屎洗廁所鋪磚
如果Melody入貨先
見到serco畀呢件佢影都應該要出聲啦吓麻
仲要佢sell嗰間係出晒名嘅黑店嚟
估唔到一覺瞓醒咁精彩
就咁睇 serco似乎越黎越劣勢
俾人工日期俾埋銀行入數證明好喎
唔係揾成日都揾唔到呀嘛
同埋點解唔直接承認有拖過糧?用混沌期黎形容 笑死
混佢老母沌咩真係
Serco基本上已經收撚左皮,而家點兜都冇用人設大崩壞
最好笑係明明用EBANKING 咪又係入番英文名同戶口號碼㩒個掣就過到數
混咩沌姐 人多人少都係咁做架啦
如果出支票咪又係SK你兩個自己簽名比人入票 都唔慌會幫人入埋票咁好死架啦
佢一句sorry都冇
重要話返hauying啲指控同事實有出入
點知打左篇字海比人感覺都係死雞撐飯蓋
呢樣都間接自己整死自己間鋪
責無旁貸!
好討厭佢 成日係咁賣女神針
之前啲po有人話佢間鋪年營業額7千萬,有冇幫襯過嘅絲打 覺得有冇可能
香港ig shop首富serco(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
條女真係CLS 遲出糧都唔道歉
P走條雙黃線已經on9
Btw 間野收皮未
Report IG係咪真係有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞