加拿大Stream A - 課金揮手交流區(7)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
唔該曬巴打
我google完見好多人話依封嘢叫BVL,之後都有機會收到refusal
但我login portal睇又話final decision approved,嚇死
唔係最後出境先搞?得個幾鐘搞唔搞得切…
Good luck 有咩可以問
想請教個問題

報左個Toronto 今年9月,graduate cert,sp都批埋,點知因為溝通問題,錯過deposit deadline幾日,個位無左,要轉另一個grad cert ,佢都直接比左新offer 我,咁我就無咩所謂,都係課金為PR,但想知道我要同IRCC講嗎? 因為之前申請SP,係用第一個programme 個offer letter 。

另外就係 個programme 寫到明duration 係 1 year ,2 semesters, 然後expected completion date 係出年4月,應該都係當係一年合乎資格申請stream A?
點會錯過咗deposit
好on9 ,想入官網 link 比錢,比錢果到有個提醒deadline ,之後我就按佢果個啦,點知個日期係唔同我個offer letter ,我自己又無為意,同佢嘈都無用,被逼要轉offer
有冇Ching都係報下年9月grad cert
差唔多開始要準備了
終於收到另一封correspondence letter
想問吓係咪有Ching知道點樣睇返自己個approval case嘅webform recprd
每間學校每個program都唔同 睇番自己學校program 要求喇
如果要嘅話 記得預時間揾reference
1月阿
我等左一個禮拜就出左offer
Bba
生仔唔係話有就有
有左冇意外等9個月
之後要坐月掛
去新地方大把野要搞你仲要帶個初生BB即係玩佢又玩自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞