加拿大Stream A - 課金揮手交流區(7)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
toronto嗰四間大college嘅it diploma都係預你由低學起,你有ielts成績嘅話public school應該都唔理你f5定f6。如果你想搵水平低啲學校可以自己睇下admission requirement,可以搵間要求低啲囉
好 但我本身無乜底 巴打你建議我係香港讀左ive hd 先好 定直接過去讀diploma
基本所有it diploma都唔需要你有it底(好似除左某啲art related嘅diploma要有portfolio),只要肯努力讀書同英文ok就可以。怕唔收你就揀唔需要數學成績嗰啲。
老實講如果你決定行stream a仲點會喺香港用多兩年時間,等你diploma讀完嗰計畫都過左deadline啦
岩岩睇左啲學校都無哂位
你幾時去先,你報今年9月緊係冇曬位,人地都派完offer
我俾自己半年考itles 我預下年。
預半年時間讀咁你要2023年9月intake,得1月9月可以揀,唔肯定你嗰間有冇5月入讀
我岩岩睇左georgebrown 其實邊四大院校我都唔知邊幾間
唔係幾知點入手好 本身今年都三十本身諗住ive 讀返書 而家又諗反正都俾錢不如走埋
咁你google先,唔係嘅話我要答你一日
我當初連stream a b係咩都唔知,大約花左1日半時間搞清楚計畫同唔同學校特色
你可以搞清楚啲basics再上黎問
知道 麻煩哂你巴打
真。 唔好以為IT好好做,加拿大好缺人 就去讀IT。

讀完,仲要自學一大堆 學校唔會教既野, 你先有機會 搵到一份entry level工
有幾on9[sosa?
一睇就明
冇報hostel?
hostel即係學校提供嘅宿舍?
其他學校我唔清楚 gbc係有個喺downtown嘅residence 都幾近d campus
D residence 幾間夾埋都無500個位, 成間學校爭到傻.
多謝巴打
請問可加? 會報出年9月
又唔好咁講
真係有人鐘意讀書架
有冇巴打讀緊humber college it diploma
見佢電腦要求都幾癲,recommend i7+32 GB ram
Laptop嚟講都幾勁下係咪真係要咁勁?
香港唔岩讀唔代表呎邊唔岩,唔同國家教育文化唔同可能有驚喜。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞