加拿大Stream A - 課金揮手交流區(7)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
妖。你同我讀多次

“We are aware of any academic requirements of this prgamme”

依加傾緊postgrad cert, not master of CS
有啲要CS/ IT Bachelor Degree,但有啲唔洗。

你search哂全部postgrad IT課程,之後一個一個課程 禁入去個admission 睇 。

有啲唔洗IT ug
但你都唔好衰到 個CV 同 IT無半點關係 就得。

你報之前,做啲side projects,考下IT證書,show到你有熱誠學習。咁樣打敗左 無準備既人先
precal應該是trigonometry binomial theorem vectors個類
即係中四附加數

去到limit in d 已經係cal1
dorm出緊結果啦,下星期要覆添
係加拿大precal有vectors,不過我dse冇讀過vector,而家先知同trigonometry有關
我2020年U grad 打算經 stream A移加 可能23年出發 而家返緊full time想儲多年錢 暫時未諗讀咩 最理想係報post grad dipoma讀1年/如果無岩心水, 讀2年master都ok

但我想問 我呢個case申請PR pathway 係咪必須要2025之前畢業? 定係總之我趕係2026年之前畢業就點都申請到? 因為我見strema A條件係修讀課程之前5年內要持有Bachelor's degree... 唔該哂各位
如果唔行Stream B最快就係一年post grad
暫時26年8月停前讀完齊文件申請PR就得
OK 明白哂 thanks
咁睇嚟我都係冇dorm住冇收到email
你20 grad就唔洗理5年唔5年,一年pg cert就已經可以完成任務

5年grad係指2017年之前grad既,呢班一定要課金兩年先完成到任務
hi bro,想搭單一問
如果我想行行stream A 讀It
但本身學歷得f5 本身報左ive 2y HD 收左
有無啲學校可以適合我由低學起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞