加拿大Stream A - 課金揮手交流區(7)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
實習肯定無50%, 唔好亂解讀.

其實好多course有group project同crose work, 你跟CA time zone點同同學夾? 仲未計presentation個d....
咁返工可做勁課會好少少
課程係咪全online?
如果係冇SP
如果唔係都係要跟當地時間上堂
都係要半夜朝早上堂同埋唔知幾點夾projects
唔緊要,壞處我地都提左
每個人可以承受既風險同需要都唔同
覺得咁樣係最好嘅都可以一試
金錢上最多都係蝕一個sem學費
你個case都唔係最複雜嘅
之前有人要用OWP入去讀full online 再行Stream A都試過
費事到時stream a 個 part 先 reject 佢就死,喊都無謂,之前已經有人中過招,intern 或者過去讀個part 計credit 唔夠50%
提完都計到咁盡就由佢架啦
唔係好明啲人點解要走又要risk呢啲風險
無錢做多陣嘢先去讀咪算
咁要快要慳到盡就實有風險嫁喇
學校話ok, SP批埋,最後移民局個官話唔計都冇佢符
當發左場夢體驗下外地生活
之後或者再試EE都得既…
有料EE就唔洗讀書

50% SP 未必批, 當短期course唔批你就gg.
加拿大讀過書做過野又啱行業都加唔少分嫁
話黎緊幾年要收咁多人可能又三百幾分都收呢
我都打算搏下
如果讀到一半有信都即刻退學(發緊夢)
依家個pool唔係去到400尾先入到咩
Ielts 爆分係基本條件
有啲想讀massage therapy 有冇人知道呢科咩料?
邊到有Dip既課程睇下
EE 係要IELTS爆分, local connection, 細過33歲.
有master都唔代表有省提名
Master喺加拿大讀EE會高分d
通常都係要搵公司做野再睇吓公司肯唔肯提名你
呢個珍
自己計數一家四口兩年預100都覺得貴
跟住問親戚當年用幾錢去投資移民
佢話用左1500…坐移民監太空人
個心馬上舒服好多
有,但都仲係讀完指定master 再最少做一年0AB先可申請
所以STREAM A真係又快又簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞