加拿大Stream A - 課金揮手交流區(7)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
呢個應該純粹係學術上嘅要求
姐係你見d diploma好多時有類似下面d要求
Grade 12 English (C or U)
Grade 11 Math (C, M or U) or Grade 12 (C or U)
但係香港人理應冇上面呢d野
咁佢依家俾你睇返對應嘅香港dse成績係點
至於english proficiency, 你唔係英文母語國家要再俾證明先得
要畀Financial support
都要
特別係最近先入落你戶口既
例如係咪親屬畀既
要證明筆錢唔係借貸返嚟嘅等等
中學畢業未有資格讀post grad
如果中學都得就冇人讀兩年dip啦
可以
以為你係24年中學畢業果個
理論上係
但PR都要時間
有PR後同入藉基本上分別不大
除非…
驚閪咩
你三大已經出名過成堆印度中國二線學校
佢哋都入到啦

總之全部報哂唔洗理 反正加拿大最多得15間至20間大學你會係想讀
一間報名費70至150CAD 報哂最多咪洗你8000蚊
就算你覺得入唔到嘅學校都報 當抽六合彩無損失 全部學校收生過程都唔透明你無可能一定知入唔到
總之報得越多越早就越大機會
申請Stream B要提供證明唔會喺Quebec繼續居住
例如法定聲明,點樣計劃去其他省同原因
工作證明文件:例如就職證明、工作邀請、工作申請、工作面試、其他省嘅租賃合約等等
行Stream A啱攞左PR留名✌🏼
申請Stream A先啱
通常查幾多個月內嘅紀錄?
好多one year program 都係得8個月
最好email問係咪屬於one year
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞