加拿大Stream A - 課金揮手交流區(7)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
邊到可以睇到多d 資訊
幫個fd 問stream a 最少要幾錢?
Product management 咁更加要IT bg啦

Product manager喎

無十年IT經 + 管理經驗,唔洗諗
唔知喎

但學定cloud,考定幾張Azure/ AWS certs,實無死
Azure係咪要上堂先學得晒,無得免費自學
有冇返pt

Azure 你考試pass就得。

一開始,你可以報Microsoft Virtual Training Days。

上網上1-3堂,你掛機哂全部堂,就會拎到Azure Beginner Level免費考試券 考試。之後去Pearson /PSI online考試。

Pass左,個3張會係perm。

之後就考多1-2張Azure associate levels
同考埋AWS SAA。同做下啲side projects。

咁樣應該夠你入加拿大做IT工

(唔係玩膠)
有冇多d解釋點解伏
佢話2 sems 係一年都可當一年
諗緊下年去,但個計劃話原定3月到期? 我唔係太明,姐係三月開始會無左Stream A定點
睇錯資料吧
Stream A B都係暫定26年8月完
Stream B 個OWP 就下年2月停申請
之前講過冇pgwp。
但係我問過 話stream a既條件唔係pgwp pgwp只係用黎留係CA既其中一個方法
咁你囉咩visa 留係加拿大等PR
我問過 佢話讀完之後個studyvisa其實仲有差唔多2-3個月,
佢話可以轉做遊客既visa又或者extend個studyvisa留係CA
因為我女朋友係個邊行streamb
所以居住方面唔駛擔心
Extend study visa 要再讀書,遊客得6個月
6個月點都批到掛 半年喎
通常駁PGDE等.
*PGWP
2023年畢業
想做年幾嘢跟住25年5月入學讀一年post-grad diploma
想同女朋友用commonlaw partner去
睇多一年先決定結唔結婚
大家點睇?
same
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞