加拿大Stream A - 課金揮手交流區(7)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
朋友成功左
佢Study plan 解釋雖然都係IT
但IT範圍好闊同變得好快
想報嗰個Dip大部份內容係佢未學過既
我哋唔睇好
但最後佢一次就批咗
睇你吹得好唔好
個官信就過關
個官唔信就下個sem
我同事都係試吓點知得咗
辭職9月開學
我終於收到SP可以9月開學,多謝ircc
利申我係inside
你用portal 定gckey?
想問pg cert既師兄 apply到收到offer要用幾耐,24年先grad 好怕趕唔切
想問pg cert既師兄 apply到收到offer要用幾耐,24年先grad 好怕趕唔切
原本兩個小朋友預每月2000-2500Day care
有呢個資助就平好多
如果係父母嘅可以參考一下
希望下年仲有

BC 省每日10 元托兒所計劃
大家都知道在加拿大生活費可不便宜,雖然這邊的學校大多為政府直接資助,所以不需從自己口袋拿出錢,但是以大溫地區為例,孩子都會在一年級開始才可以接受加拿大免費教育, 所以家長在幼童時期必須為孩子尋找托兒所,而這邊托兒所的費用可是非常昂貴,而且位置非常緊缺,就算要在 waitlist 取得名額也要先付費才能進入表列來,競爭可謂相當激烈!

一般而言,在大溫地區,包括: 本立比,列治文等,托兒月費平均也達到 CAD 1000 -1300 或以上 (當然要根據你所選擇的計劃,以及托兒所而有所不同)

但是 BC 省政府正式推出了一個從 2018 年便開始動議的計劃 -- 托兒所 CAD10 一天補助計劃。今天讓我們加拿大國際學生雜誌,為大家詳細講解這個計劃的詳情,以供各位家長參考!

從今天起, BC 省政府核下的 Childcare BC 將正式接受有興趣參加托兒所計劃的報名申請每日10 元托兒所計劃,這次計劃則由省政府以及加拿大聯邦政府一同合作所推出的,而參加的托兒所開放名額由 6,500 個增加至 12,500 個,大大減輕了托兒所需求的壓力。

申請是以優先次序審批,申請日期日期由 6 月 20 日至 8 月 22 日截止,成功申請者將會被邀請於 7 月至 11 月期間進行進一步諮詢,如果審批成功將會於今年 12 月前公布,而未成功申請將會於 2023 年 1 月收到通知。
我上年11月apply gbc pg cert 12月尾有offer

但冇乜IT底
Lm
咁你成唔成功報讀?
其實做完medical exam 使唔使主動upload返張紀錄定醫務所會幫你搞埋?
好 唔該
有offer
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞