召集所有紋身愛好者

1001 回覆
97 Like 13 Dislike

有無人紋過韓國ildo?
可否分享吓?
遲吓去韓國又諗住紋 不過太早約
佢話有位但係要我出發前一星期先再問

ildo正
等緊佢幾時再黎香港

原來佢嚟過?駐邊間tattoo shop?
巴打知唔知佢收費如何?

收費唔知呀
我發現佢既時候已經錯過左
冇記錯應該係Galaxy tattoo3
想分享吓去韓國紋身嘅經驗(啱啱紋完)

要好清楚自己想紋咩,因為普遍佢哋啲英文非常普通

我嗰陣大約早三,四個月前約,同佢簡單講想要啲咩,send咗啲圖俾佢參考,佢俾咗個日期同價錢後叫我一個星期前同紋身前一日再confirm佢

紋身前十日再cfm佢,佢嗰陣就約實埋時間,俾地址地圖

紋身前一日佢就同我傾圖嘅細節

然後當日去到佢仲設計中 咁就同佢助手傾吓偈(識英文)飲住茶等睇圖,睇完再改動啲細節後就紋啦

我次次去韓國紋都係坐低先由零開始畫圖
約嗰時大約講idea 位置 大細 用色就報價

可否分享吓?

ildo正
等緊佢幾時再黎香港

巴打知唔知佢收費如何?

收費唔知呀

勁鍾意佢紋嘅雲
希望今次去紋得成 駐店通常收貴起碼一倍

可否分享吓?

ildo正
等緊佢幾時再黎香港

巴打知唔知佢收費如何?

收費唔知呀

勁鍾意佢紋嘅雲

巴打仲有搵開邊個韓國紋身師?

可否分享吓?

ildo正
等緊佢幾時再黎香港

巴打知唔知佢收費如何?

收費唔知呀

勁鍾意佢紋嘅雲

panta, nadi, yoni
會唔會已經自爆咗

panta個studio好正 不過好似就嚟搬
有冇人見過好睇嘅日本刀紋身?我上網睇果啲都麻麻地

可否分享吓?

ildo正
等緊佢幾時再黎香港

巴打知唔知佢收費如何?

收費唔知呀

勁鍾意佢紋嘅雲

panta, nadi, yoni
會唔會已經自爆咗

panta個studio好正 不過好似就嚟搬

唔知佢幾時會嚟香港呢
去左泰國旅行 自己一個
想去紋身紀念自己第一次毒遊
想問下會唔會有巴打泰國紋身舖介紹
上網睇過係考山路最多紋身舖
見到個flash好靚好想紋

佢幾好
紋完幾日都仲會跟進下
有冇巴絲試過改紋身?
我自己有個紋身因爲紋完冇耐埋口時發炎,而家化開左,
但當時係外國紋,而家只能夠係香港搵其他紋身師執執佢
有冇推薦邊位師傅改紋身好手勢?
有冇人覺得調色有邊間拍得住59
59啲色幾靚同埋紋法聽講hold得幾耐下
但幾貴下
準備去紋第二個tattoo

去左泰國旅行 自己一個
想去紋身紀念自己第一次毒遊
想問下會唔會有巴打泰國紋身舖介紹
上網睇過係考山路最多紋身舖

但上網睇考山路果啲好似麻麻 上ig睇過泰國啲紋身師啲作路 手工都係一般 黎緊去泰國都想搵間手工好既紋
上星期紋左 啱啱先被老母發現 我同佢講係貼紙 佢叫我千祈唔好紋身 屌
上星期紋左 啱啱先被老母發現 我同佢講係貼紙 佢叫我千祈唔好紋身 屌

冇事既,同細個測驗唔合格一樣,屌完就冇事架啦

我下個月再紋 應該唔除我衫唔會見到嘅位

紋得咁密

紋得咁密

因為想快啲紋好 然後等夠一年 就有得快啲捐血
雖然捐血呢個話題喺連登好敏感

處女作

紋得咁密

我屋企人叫我唔好紋到手手腳腳都係,紋一個就好

處女作

紋得咁密

我屋企人叫我唔好紋到手手腳腳都係,紋一個就好

我屋企人要求係著衫褲可以遮到就得
不過紋手唔可以過中袖位
老母好眼利 手指隙紋完又見到
小腿紋完着長褲佢行過又見到
次次都先斬唔奏佢發現先算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞