召集所有紋身愛好者

1001 回覆
97 Like 13 Dislike

小丑係我生命中係無可或缺

好靚 邊位師傅紋

Karlhtattooer 你可以去睇下佢d作品

唔建議你搵佢紋

畫草圖果陣已經好hea 比曬訂金都無圖睇 上到去先慢慢搵ref.慢慢畫
因為我第一次紋身 所以唔清楚其他紋身師嘅做法係咪一樣 所以無乜在意
到紋落個身嘅圖係比張草圖差少少 果陣覺得中左伏
大家都識講小清新圖係幼線多 佢畫線其實可以再靚啲

你見佢ig果啲全部打曬燈 影到好靚咁
實物真係差啲

作為過來人只叫可以建議你搵下其他紋身師

講得好好,好清晰

漏左一句,佢細圖仲要收到好撚貴

畫草圖果陣已經好hea 比曬訂金都無圖睇 上到去先慢慢搵ref.慢慢畫
因為我第一次紋身 所以唔清楚其他紋身師嘅做法係咪一樣 所以無乜在意
到紋落個身嘅圖係比張草圖差少少 果陣覺得中左伏
大家都識講小清新圖係幼線多 佢畫線其實可以再靚啲

你見佢ig果啲全部打曬燈 影到好靚咁
實物真係差啲

作為過來人只叫可以建議你搵下其他紋身師

講得好好,好清晰

漏左一句,佢細圖仲要收到好撚貴

係超級貴,細圖係一開二..
講緊係好簡單既細圖...
大家有無用咩産品搽紋身?
有無巴打紋過_denniswong_嘅作品? 見佢ig啲日式好似唔錯

59紋完果枝藥膏

Balm tattoo

Balm tattoo

呢支有用過,但嫌佢太杰

而家用緊呢支,有無其他推介?見hk大部份都賣balm tattoo

小丑係我生命中係無可或缺

好靚 邊位師傅紋

Karlhtattooer 你可以去睇下佢d作品

見佢無放ig以為第二個
我早排都搵咗佢紋
紋完之後啲焦甩曬
但係仲好痕 有少少腫
我係咪敏感? 之前無試過

Balm tattoo

呢支有用過,但嫌佢太杰

而家用緊呢支,有無其他推介?見hk大部份都賣balm tattoo

我都係用呢個牌子,不過係白色

Balm tattoo

呢支有用過,但嫌佢太杰

Tattoo Goo大家點睇

呢支有用過,但嫌佢太杰

感覺凡士林其實同紋身膏個差距唔大

凡士林係石油副產品,好多紋身膏都係植物油,就算質感差不多但唔同野嚟架喎巴打

凡士林係石油副產品,好多紋身膏都係植物油,就算質感差不多但唔同野嚟架喎巴打

因為我前兩個紋身都係用凡士林,第三個先試紋身膏

其實邊樣好啲? 我第一個係用紋身膏,第二個用凡士林

我紋果時佢冇俾野我搽
淨係叫我用body lotion就得

我紋果時佢冇俾野我搽

D紋身膏成日話另傷口快d好返,其實係咪堅?因我d新陳代謝好慢 ,暫時覺得H2ocean幾好,水d好快吸收,但唔多見香港邊度賣...

我紋果時佢冇俾野我搽

邊個師傅 body lotion 加左好多野有機會影響啲色同敏感
想問下呢到有冇人刺過符?
刺符痛d定紋身痛d
想紋個手臂大小既圖
係咪通常要一日內紋晒
刺符痛d定紋身痛d
想紋個手臂大小既圖
係咪通常要一日內紋晒

應該刺符
刺符痛d定紋身痛d
想紋個手臂大小既圖
係咪通常要一日內紋晒

應該刺符

刺符即係泰式果d?

我試過hand poke,長時間hold住一個姿勢,好累好痺
痛就其實差唔多,但因為時間長,痛ge時間相對地會多左
刺符痛d定紋身痛d
想紋個手臂大小既圖
係咪通常要一日內紋晒

應該刺符

刺符即係泰式果d?

我試過hand poke,長時間hold住一個姿勢,好累好痺

係...我第一次刺符刺左11個鐘..需然個師傅係咁食煙到有食飯停下..但係刺到最後兩個鐘我個腦一偏空白...剩係諗到我係咪會死係呢到...個人好似裂開左咁

我紋果時佢冇俾野我搽

邊個師傅 body lotion 加左好多野有機會影響啲色同敏感

Dbc tattoo

應該刺符

刺符即係泰式果d?

係...我第一次刺符刺左11個鐘..需然個師傅係咁食煙到有食飯停下..但係刺到最後兩個鐘我個腦一偏空白...剩係諗到我係咪會死係呢到...個人好似裂開左咁

點解刺符會痛過紋身嘅?有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞