召集所有紋身愛好者

1001 回覆
97 Like 13 Dislike
d 紋身師唔比人問價其實真係好鬼on9
如果有人三唔識七第一次去
唔問佢 萬一開幾千銀一個鐘點算
例如我之前問過dr woo係香港做guest 成皮野一個鐘 如果我無問到咪仆街

問佢又屌鬼 係曬ig profile講話唔問得

其實你去到傾圖就會知幾錢,仲有好多時都唔會即刻紋㗎啦,覺得太貴未有錢或者覺得唔值既,未一係約遲啲先紋或者同佢講再諗諗先未閃人囉,你話無錢既人地都唔會好似啲海味舖咁紋左焗你比錢㗎嘛

咁我就好奇 點解一定要去到先知個價 even我話埋比佢聽個size 同details 好似得香港紋身師先係咁

其實我自己紋左10幾個唔同地方嘅紋身師都無呢個問題 係之前成日見有巴絲一問價就無回音 或者某啲師傅好寸嘴

相同size , 但內容唔同,紋上黎都唔同
收唔同價錢又有乜問題
再者人地打開門口做生意,唔係老鳳放上網比個收價表你睇
基本上你見面第一次已經好清楚會講大約價錢你知
我唔明咁都有得好屌
gagama排到6月

成日都好想搵佢紋一個
但等好耐呀真係

香港有冇邊個叻E種風格架,唔係好搵到

水彩style搵meiyee
之前紋過覺得唔錯又好細心

巴打唔該曬 唔錯!!

嗰紋身好撚靚

麻麻姐

巴打有仲靚?留名等圖
諗緊畫埋隻左手,毛筆字
不過左前臂有個幾何圖形,點算
諗緊畫埋隻左手,毛筆字

有咩點算

一係紋,一係唔紋
我紋完小腿2日,依家腳掌同腳眼果邊既位都水腫有冇巴打有解決方法
我紋完小腿2日,依家腳掌同腳眼果邊既位都水腫有冇巴打有解決方法

搵返幫你紋既紋身師問左先

試下查啲消毒藥膏

試下查啲消毒藥膏

有冇邊款推介
有無巴絲試過睇中圖落左訂,
點知師父幫左第2個紋?
拎唔拎得返啲訂?

試下查啲消毒藥膏

有冇邊款推介

試下查啲消毒藥膏

有冇邊款推介

唔該晒
諗緊畫埋隻左手,毛筆字

有咩點算

一係紋,一係唔紋

唔岩風格會怪
有無人會去
諗緊畫埋隻左手,毛筆字

有咩點算

一係紋,一係唔紋

唔岩風格會怪

都話一係紋,一係唔紋囉
有冇巴絲係http://chanyikki.tattoo紋過?好唔好?
幾鐘意佢啲style.

我係佢紋架, 手勢唔錯
tattootemple joey要排幾耐?
好鍾意佢種style,有冇類近既師傅推介?

有無人紋過韓國ildo?
可否分享吓?
遲吓去韓國又諗住紋 不過太早約
佢話有位但係要我出發前一星期先再問

可否分享吓?

Wan_tattooer 黎香港,會搵佢紋
第一次紋身
想紋自己第一架車嘅正面係小腿肌肉個位
想紋日本風格
有冇巴絲試過類似
有冇邊位紋身師介紹?
lotus得唔得?
啲師父會唔會覺得on9唔紋

可否分享吓?

ildo正
等緊佢幾時再黎香港
tattootemple joey要排幾耐?
好鍾意佢種style,有冇類近既師傅推介?

之前睇過一篇文章 話要排到2019

可否分享吓?

ildo正
等緊佢幾時再黎香港

原來佢嚟過?駐邊間tattoo shop?
巴打知唔知佢收費如何?
想分享吓去韓國紋身嘅經驗(啱啱紋完)

要好清楚自己想紋咩,因為普遍佢哋啲英文非常普通

我嗰陣大約早三,四個月前約,同佢簡單講想要啲咩,send咗啲圖俾佢參考,佢俾咗個日期同價錢後叫我一個星期前同紋身前一日再confirm佢

紋身前十日再cfm佢,佢嗰陣就約實埋時間,俾地址地圖

紋身前一日佢就同我傾圖嘅細節

然後當日去到佢仲設計中 咁就同佢助手傾吓偈(識英文)飲住茶等睇圖,睇完再改動啲細節後就紋啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞