召集所有紋身愛好者

1001 回覆
97 Like 13 Dislike
今日紋左火骷髏 紋左三個鐘 好撚痛

幅圖....你係咪貪平...

唔平 點解咁講
新手lm
想問下如果只係想紋一個普通嘅細圖案其實係咪求其搵一個師傅都得?

之前巴打講既 紋身係一世 自己睇下佢地D風格先決定

每個紋身師都有唔同風格 揾啱先傾圖
切記唔好貪平

多謝你地答我先
小弟想要嘅圖案只係一朵好普通嘅花 其實係咪對每個紋身師傅都係手板眼見功夫 所以唔需要特別搵邊個紋

唔平 點解咁講

可能係我自己本身對畫呢方面要求比較高....火..你唔講我以為係怨氣 d色用得好唔乾淨
新手lm
想問下如果只係想紋一個普通嘅細圖案其實係咪求其搵一個師傅都得?

之前巴打講既 紋身係一世 自己睇下佢地D風格先決定

每個紋身師都有唔同風格 揾啱先傾圖
切記唔好貪平

多謝你地答我先
小弟想要嘅圖案只係一朵好普通嘅花 其實係咪對每個紋身師傅都係手板眼見功夫 所以唔需要特別搵邊個紋

咁又唔係 花都好多種畫法 線條 水彩 實色
你去ig揾下就明架喇
只要你鐘意紋身師個風格 佢畫既花你九成滿意

唔平 點解咁講

可能係我自己本身對畫呢方面要求比較高....火..你唔講我以為係怨氣 d色用得好唔乾淨

可能因為我膚色較黑 佢要用多啲黑色同深紅先可以令其他鮮色更明顯

留名

TG見過你好多次
大家每個紋幾錢左右同總共紋左幾錢

1000+2000+1700+1100+3500
一般紋身師傅要早幾多約?
我想紋類似下面嘅圖案,有冇邊個師傅係特別擅長紋呢啲?

Yeeki / nadi

好想book nadi

$3000
如果岩岩紋完身去打波/踢波出汗 會唔會對個紋身有影響?

個紋身係背脊

個紋身係背脊

最好唔好up住
如果唔係整親都唔會有咩影響
有無人去過 Parlour Tattoo度紋?
我見佢啲日本武士風紋身幾靚但間嘢好似新開無咩reference
Btw, 之前搵 59 Tattoo Marcus 紋
唔知係咪佢有啲趕同啲線粗,好撚痛
但出到嚟效果勁搶同啲色keep到好好

留名

TG見過你好多次

又邊到見過我
係咪有tg grp
Btw, 之前搵 59 Tattoo Marcus 紋
唔知係咪佢有啲趕同啲線粗,好撚痛
但出到嚟效果勁搶同啲色keep到好好

有無圖先?
Zink 真心勁
Consult 緊睇住佢起個template
靚到,不過真係太貴
新手lm 如果紋人樣有冇好介紹
好想紋老豆老母
有冇巴絲紋過jimmyyuen

價錢貴唔貴..
第一次去Bubblegum到紋,真係會甩色,當時心諗仲可能因為係關節位所以自己處理得唔好。

而家第二次想紋花,不過係金屬製嘅,有啲似功夫入面火雲邪神拎果個金蓮花暗器,同圖入面果朵咁。唔太搵到香港有人紋過類似,有冇好介紹?

留名

TG見過你好多次

又邊到見過我

好撚型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞