[地鐵偷拍狂] 紅線返工嘅女仔要小心

893 回覆
2001 Like 388 Dislike
睇唔到係偷拍
疑點利益歸於被告(除非係用國安法去告就另計)
你都可以周街問男人係唔係鴨架 唔犯法

但係如果你係男人 又唔想係街到比人㩒低或者捉住你十幾分鐘等警察黎
咁就唔好做可疑既事
樓主扮睇唔到
係你覺得可疑姐
同呢啲人講程序正義真係哂鳩氣

最基本定一個人罪要講證據,同埋無罪假定

嗰撚個淨係識話個手機擺到咁一定係乜乜乜,咁肯定

樓主咪去搞大佢囉上面我講咗叫佢點做,如果樓主冇第一時間為佢自己嘅權益發聲,單憑幾張相就判咗佢死刑,標題就話個中佬係偷拍狂

即係等於周星星嗰套007咁,周星星畀人拎去打靶,

啲公安同佢講:無需審判,即時槍決咁

無錯咁擺手機係有可疑,但係咪一定唔會有誤會?

如果只有1%佢冇做過,都唔應該判佢有罪

就係咁簡單仲有咩好嘈

呢個世界就係有好多好似某啲連登仔咁,一開始就帶有既定立場嘅法官、執法者,先有咁冤案
你係咪冇睇依個po既留言
好多人話應該搜下佢手機相簿同埋報警
就算佢真係影裙底 你有咩權睇佢電話?
不如我換個角度講睇你地會唔會易D接受?

因為香港係女權社會

所以正常男士廢事俾人屈 都會避嫌既 例如唔會將個鏡頭放落人裙底下面啦

或者咁橋真係好多人隻手廢左既 無力托起部電話

就正正係為左廢事無端端俾人屈

就算真係無力拎起部電話

個鏡頭起碼都唔會對住人裙底先啦

咁樣岩唔岩聽D

你地繼續活係自己世界死撐啦 用你地邏輯呢個世界無可能捉到強姦犯
一定要係碌鳩仲係個西入面先叫做有證據

個西有精液? 衣物有dna?

又點 可以俾人嫁禍倒入去個西既 無罪假定呀你

CCTV影到又點?

又唔係100%正面影到個樣

分分鍾有人易容 老屈好嬲好嬲
prove
呢個case有人證物證
樓主得看圖作文
點比?
你呢個推論方式只要批評對像係女加害者都apply到
你咁樣推論女人大哂啦
件事本身都唔一定要係男定女
你問下班女權撚同狗公
開始blame the victim
又學popo玩自招嫌疑嗰套?
依個垃圾POST都可以有咁多正評
香港做男人真係慘

如果係誤會嘅我一定出po澄清返 同佢講對唔住

證實唔到個男人偷拍係應該你開Post澄清向事主講對唔住
而家係你人格謀殺個男人
以你貼嘅第3張圖個男人部手機係證實佢無偷拍嘅證據

無罪推定係香港一向法律原則
唔撚係看圖講故事
雖然法治已死
講真 邊有咁易比你影到
咁我又唔明啦喎
照你咁講,唔係cam畫面有機會係偷拍緊
但都有機會唔係偷拍緊㗎嘛

但樓主單憑人哋隻手垂低、冇lock screen、個mon好光呢啲咁弱嘅證據
就一口咬定個呀叔係偷拍緊
仲影埋人樣上嚟公審人
之後仲不負責任咁話「唔po都po咗啦」
但個呀叔係冇做過嘅話就水洗都唔清
有權報警
咁支那係極權社會都係事實
因為而家/現實係點就代表正確?

將現實當係正確,咁仲講咩道德
估下估下就唔好一口咬定
一般人應該無巴打你咁專業
你冇當場舉報佢,馬後炮有撚用咩
你嘅舉動只會令人覺得你偷影佢,佢有冇做過冇人有興趣知

話時話,偷拍將個mon校到最光?真係戇鳩鳩
防偷窺貼都唔用
依家出街真係危險 出個街個個都以為你要強姦佢... 又唔敢即場confront... 番到屋企就又開post 又剩,萬一走去報狗真係咁就一世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞