【沙田上車盤】點睇

1001 回覆
14 Like 57 Dislike
搭鐵15分鐘出到市區 配套又完善 新界計應該得荃灣可以同佢比
多謝你 好詳盡
搵日認真睇下新城市啲盤先
薈蕎?不過唔近大圍站
沙田真係零舍貴
你諗下自己如果租會租邊度,就買邊度
荃灣都方便呀 但係景都係沙田靚啲
沙田空氣又好好多
另外 荃灣個海真係好臭
感覺沙田又乾淨啲啲

小學校網方面呢
沙田91網出名多好學校 89馬鞍山 88大圍亦唔差
中學校網靚 沙田區多band 1 及 英中

朋友住荃灣覺得個校網差
大圍我都研究過 連雲疊花園/顯徑邨都貴到爆
嘉x苑/美x苑/恒峰花園個啲就平啲
但係要大圍地鐵站駁車,睇你接唔接受
聽講恒峰睇墳景但係聽講受得到係旺財
無詳細問
有個唔熟既朋友住個頭
佢唔怕嘈雜車聲又住得超開心
住中層
之後屯馬線沙中線都開通曬
又有東鐵
所以而家大圍仲貴過沙田市中心
之前名城低水 而家都爆左上去
唔使客氣 我果陣都睇咗好耐先決定到

個人覺得唔介意一房嘅話 沙中希爾頓呂字廳果則都幾好 做到客飯廳分離 可以放得落張小餐枱又唔使搬嚟搬去 要兩房又可以自己間返間房 普遍舊樓細單位都係五門歸心 佈局做得好差 所以我覺得幾特別

兩個盤都做左大維修 希爾頓可以商場直上住宅不過主打400呎以上嘅單位 細單位放盤少啲 而沙中就細單位多啲 成交多啲 沙中樓下都幾旺買嘢食嘢都好方便

偉華就主打眼鏡房則 望住大埔公路果邊好嘈 低層嘈到連月台聲都聽到 望正街就無景但靜啲 同埋留意返佢未做大維修 要預返啲錢出嚟夾

好運呎數大啲 不過開則都多啲款 但最高果兩層無lift到所以平啲 樓上有巴打話好運執到好好亦有巴打話好運唔掂 你到時睇完可以分享下

不過我個人都係覺得麻麻地 偏好沙中希爾頓偉華多啲
因為大圍無乜上車盤呎數嘅樓數嚟數去都係金禧金獅

顯徑邨直頭有屯馬線效應帶動

Btw 恆峰都唔平 唔算上車會買到嘅嘢
要大又要新應該要入到烏溪沙
迎海 泓碧
8M budget, 兩房, 沙田區, 欣廷軒不二之選
巴打睇左幾耐
好似幾區都咁熟
仲有可以留意吓晴碧花園有冇2房盤放,
食曬第一城啲設施同交通但係間屋隔格好過第一城
唔駛覺得
荃灣校網出名差
好多要跨區去葵青
中肯
買好運就錯硬,會住到個人好燥
次次見到有成交都心諗
做乜咁諗唔開
出沙田大圍都唔知點搞
荃灣好少靚學校
好多都會去返葵青區讀(兩間仁立都係果邊)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞